Erkek Kedim Bugün Kisirlasacak Nelere Dikkat Etmeliyim?

Deryamnue
Deryamnue

2607 Puan

Bugün oğlum kisirlastirma ameliyatına girecek. Hatta ameliyatta bende yanında olucam veterinerimiz ameliyat sonra yarım saatte uyanır eve goturebilirsin dedi. Fakat kedim için neler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim? Evde 7 kedim daha var o hariç diğerlerinden uzak tutmalı mıyım?

3 CEVAP

Susamsusi
Susamsusi

2256

Merhabalar benm erkek kedim de bi ay falan oluyir kisirlasali. Vet söylemiş olmasi lazim ama ameliyat saatinden bi 6 saat önce falan mamayi ve suyu kesmeniz gerekiyor. Ben de girmiştim ama vet genelde bu andan cok etkileniyolar istersen girme dedi hakikaten tuhaf oluyo insan bayilana kadar baya üzülmustum. Operasyon yarim saatte bitti hic dikis vs atmadi zaten cok cok kucuk kesiklerdi. Gozleri acik kaldigi icin kurumasin diye goz damlasi verdi evde de kullandim. Eve gelince de yatmaktan cok hoslandigi bi yer var evde diger yerlere göre kuytuda kaliyo. Oraya temiz bi bez serip baygin halde oraya yatirdim. Bizimki narkozla bayilmisti 4saatten fazla sürü ilk ayilmasi tamamen ayilmasi daha uzun sürdü. Çişini falan altina yapmisti yavrum benim zaten kumuna yapmalari cok zor . Biraz ayilinca gitti kumuna ama onu da ayaklarini tam olarak dik tutamadigi icin sıkıntı oldu. Yarasini kapatmadi yalamasina izin ver dedi ertesi gün bi baktik bütün kirleri temizlemis zaten . Bide biz oglen yaptirdik aksam ezanina kadar su mama verme dedi yari baygib oldugu icin aspire edip kacirabilirmis. Bide bizim sürekli gozumunuzun önündeydi oyle olmasinda fayda var. Diger kedilerden baska bi odaya ayirmanizda fayda var cunku oynuyolarsa kendini savunacak durumda olmuyolar. Simdiden gecmis olsun :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu saatte kadar kısırlaştırma operasyonu olmuştur diye düşünüyorum. O yüzden sonrası için dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğüm şeylerden bahsedeceğim.
Anestezi etkisi geçene kadar yüksek yerlere çıkmasına,tek başına gezmesine, yarasını yalamasina izin vermemelisiniz bence. Çünkü anestezi etkisi geçmeden düşüp zarar görebilir,siz görmeden kendinine zarar verebilir. Yarasını yalamasına zaten nerdeyse hiçbir veteriner izin vermiyor zararlı olabileceği için.
Tuvaletini kaçırma,kusma gibi şeyler olabilir. Gayet normal bu süreçte. Beslenme konusunda şımartmak ve daha rahat yemesi açısından yaş mama ile beslemenizi tavsiye ederim. Birde ben kum kabı, mama kabı ,yatak gibi eşyalarını tek bir odaya koymuştum rahat ulaşması ve kullanması açısından. Size de tavsiye ederim. Diğer kediler ile bence de ayrı tutulmalı bir müddet , ameliyat sırasında kokusu değiştiği için tehdit olarak görebilir evdeki kedileriniz. Bu ameliyat dışında normal veteriner kontrollerinde de olabilen bir durum. Bir kedi veterinere gittiyse gelince kokusunun alışık olunan kokuya dönmesi için bir müddet diğer kedilerle ayrı odada kalmasını sonra koku düzelince eve salınmasını tavsiye ediyorlar. Koku kediler için herşey olduğundan bu tür şeyler olabiliyor maalesef. Umarım mümkün olduğunca kolay bir süreç olur sizin için

Taşıma çantasına pet serip koyun orada dursun bir kaç saat çünkü kendi dolaşmaya anesteziyi atmaya çalışacak o da yarası için tehlikeli. Ben saat gece 1 gibi koymuştum sabahta çıkarmıştım gayet iyiydi sonra mamasına suyuna gitti ve hiç bir şey olmamış gibi toparlanmıştı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 606 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR