Aşı Yeri Apsesi

Gul36
Gul36

113362 Puan

Kedimin kısırlaştırma ameliyatının ardından yapılan antibiyotik iğnenin yerinde yağ bezesi oluşmuştu, daha sonra şişlik indi ve yerinde 50 kuruş büyüklüğünde sert bi şey oluştu. Fotoğrafta görünüyor, daire gibi ve kenarları kalkık. Dokunduğumuzda bi tepki vermiyor. Durumu da gayet iyi, koşup oynuyor.


Bugun veterinere götürdüm. Iğne alerjisi yüzünden bazen apse yapabiliyor, kendisi yalayarak iyileştirir, bir sorun olmaz dokunmayalım dedi. Ama içim rahat etmedi, daha önce yaşayanlar var mı bir sormak istedim. Bilgisi olan var mı ?


7 CEVAP

Kjw
Kjw

2320

Bence dokunmayın demesi yanlış,oradaki şişliği ovarak dağıtmanız lazım...Benim kedimde de kuduz aşırı sonrası oldu,geçirmek için 1 ay uğraştım,o kısımdaki tüyler koparak döküldü,şuan boşluk var derisi görülüyor...
İsterseniz bununla ilgili araştırma yapın,hep masaj yapın dağıtın derler. Ve açıkçası böyle bir şeyin olması veterinerin beceriksizliğinden ileri geliyor sanırım,çok geçmiş olsun.

ursaminor
ursaminor

116511

Antibiyotik tedavisinin ardından bazı kedilerde küçük bölgesel tüy dökülmeleri yaşanabiliyor aynı fotoğraftaki gibi. Sonra yerine tüy çıkıyor. Bazen derisi dökülmüş gibi görünse de değil, panik yapmayın :)

FulyaC
FulyaC

1345

Başka veterinerleri arayarak yardım isteyebilirsiniz. Eminim çok daha iyi şekilde yardımcı olucaklardır. Büyük ihtimal masaj yapıp dağıtmanızı söylerler ama belki masaj yaparken sürebileceğiniz bişey tavsiye ederler.

Gul36
Gul36

113362

Tesekkurler cevaplariniz icin. Daha önce de aynı yerde yağ bezeleri oluşmuştu ve ovarak dağıtmıştım. Bunu yaşadığım için bu sefer de beze çıktığında ovaladım dağılsın diye, şimdi o şişlik yok, sadece yara kabuğu gibi olan yer kaldı. Ben yine de arada bir masaj yapıyorum oraya. Kabuk kendi kendine düşecek mi, tüyler ne olacak merak etmiştim. O yuzden burada yaşayan var mı sormak istedim.
Başka veterinerlere de danışmayı deneyeceğim.

Gul36
Gul36

113362

Kızımın iki tarafı da yoluk olacak desenize.. :D Diğer tarafinda bir bölge de ameliyat için tıraş edilmişti.


İşin icine alerji vs girince endişelenmistim ben. Sorun olmayacağını duydum, içim rahatladı, sağ olun @ursaminor .

Cnsygt
Cnsygt

4873

Hicbir sorun olmaz aynisini biz de yasadik kendi kendine geciyor.

Gul36
Gul36

113362

Çok teşekkür ederim, rahatladım. =)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6192 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR