Kedim Kendi Mamasını Yemiyor.

Melisaruk
Melisaruk

2212 Puan

Ufaklık 1 haftadır ishaldi, Veteriner pirinç lapası ve tavuk haşlama önerdi. Onu yemeye başladığından beri kendi eski mamasını artık yemiyor. Tüm gün inadından mamasını yemiyor, aç aç geziniyor. Tavuk bekliyor. Çok üzülüyorum. Aç kalmasın diye ıslak mama ile kendi mamasını karıştırdım. Islak mamayı bitirmiş diğerleri duruyordu. Nasıl bir çözüm bulmam lazım ?

7 CEVAP

yaseminece
yaseminece

5184

Kuru mamayı ezip yaş mama,tavuk artık ne veriyorsanız ona karıştırabilirsiniz.Bizimki de yaş mamaya bayılıyor karıştırsak da ayıklıyordu içinden yaş mamayı.Çareyi kuru mamayı toz hale getirip ufak ufak karıştırmakta buldum.Aşama aşama yaş mamasına toz halde gün geçtikte arttırarak kuru mamasını ekleyebilirsiniz.Biz böyle çözüm bulmuştuk:)

Melisaruk
Melisaruk

2212

Deneyeceğim eve geçince. Yaş mama da çok vermek istemiyorum ama yapacak bir şey yok gibi bakalım..

yaseminece
yaseminece

5184

Aslında yaş mamadan çok evdeki besinlerle beslenmesi daha faydalı:) Haşlama tavuk,et yumurta peynir yoğurt yaş mama yerine birer tercih olabilir

eltarcin
eltarcin

116201

Eğer devamlı yaş mama verme ihtimaliniz varsa kuru mamanın adını bile geçirmeyin. Verebiliyorsanız devamlı yaş mama verin. Tabii markasının iyi olmasına dikkat edin. Veya kendiniz evde yapın.

Melisaruk
Melisaruk

2212

Sürekli evde birileri olmadığından mamasını yemeye başlasa çok iyi olacak.. Bakalım deneye deneye alıştıracağım ufaklığı . Bir de poposu çok pis, bunun için uyguladığınız bir yöntem var mı?

eltarcin
eltarcin

116201

Poposu çok pis derken?

Melisaruk
Melisaruk

2212

Tuvaletten sonra kendini temizlemiyor. Yere sürtüyor poposunu. Kuyruğu ve poposu kirli kalıyor :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 503 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR