Kedimin Çişi Arkadaki Tüylerine Yapışıyor

Veranifer
Veranifer

3905 Puan

Kedim 6 yaşında kısır ve biz bu problemi yıllardır yaşıyoruz. Kumunu ne kadar koyarsam koyayım dibine kadar eşeliyor sonra çişini yapıyor böylece kuma değil ama plastiğin oraya yapmış oluyor ve çişi tüyüne yapışıyor. Arkadaki tüylerini makasla kısaltsamda ne kadar çok kum koysamda aynı problemi yaşıyorum. Öneriniz var mı?
Başka yere çiş kaka yapma problemi yok. Rengi normal. Zorlanarak yaptığını görmedim. Daha önce vete gittiğimizde bun kreatini yüksek gelmişti biraz ama su çok içediğinden demişti su şelalesi aldım su içmesi arttı. Ama bu çişin tüye yapışma kısmına çözüm bulamadım.

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128369

Ne kadar çok koyarsanız koyun dibe kadar kazıyor ama kum kabınız ne kadar yükseklikte? Bildiğimiz kedi tuvaleti kullanıyorsanız onlara zaten yüksek kum dolduramıyorsunuz ki belirli limiti var, hiç 20-30 cm kum doldurduğunuz bir kabı denediniz mi? Öyle dolu bir kapta ne kadar kazarlarsa kazsınlar kum aşağı kayacağı için dibi göremiyorlar. Bir de en ince kumlar en hızlı çekiyor kumu. Ben büyük litrelik depolama-saklama kaplarından kullanıyorum ve ne kadar çok kum koyarsam o kadar temiz sonuç ortaya çıkıyor.

Seda1b
Seda1b

22

Kumunu değiştirmeyi denediniz mi acaba her kumun yapısını beğenmiyorlar bazen

Mini2019
Mini2019

11430

Böbreklerine baktırmanızda fayda var.

Veranifer
Veranifer

3905

Daha önce bundan dolayı vete gittik bun kreatini hafif yüksek gelmişti su içmediğinden dedi su şelalesi aldım ama hala problem devam ediyor. Kumu da değiştirdik birçok kere hep aynı şey oluyor. Pelete geçmeyi düşünüyordum ama bentonitte bile bu sıkıntı varsa pelette kesin olur diye geçmedim. Normal kedi tuvaleti kullanmıyoruz onlar küçük diye bizim kedi tekir iri o yüzden leğen kullanıyor yıllardır onu ağzına kadar dolduruyorum gene de bu problem var.

Veranifer
Veranifer

3905

Ve bu olay her tuvalete gittiğinde olmuyor ama sık oluyor tuvaleti yaparken bir zorluğu yok ağrı çekiyor gibi gözükmüyor rengi fln da normal. 8 aylıkken sahiplenmiştim daha önce sokakdaymış annesiyle çok vakit geçirmemiş ondan mı acaba. Çünkü ilk eve geldiğinde kumunu kapatmak da sıkıntı çekiyordu. Ve sevgi gösterisini hep ısırarak yapıyor ama gerçekten acıtıyor farkında değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 163 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR