Kısır Kedinin Mart Ayında Davranışlarının Değişmesi

ecemyuce
ecemyuce

2562 Puan

Arkadaşlar selam,
Erkek kedimi koku bırakmayı alışkanlık edinmesin diye 6 aylıkken kısırlaştırmıştık şu an 4 yaşında. Tek yavru olduğu için düşündüğüm koltuğa işeme lavaboya kaka yapma gibi alışkanlıkları olabiliyor ayda bir olsa da. Özellikle bu dönem evden kaçmaya çalışıyor daha çok bir yerlere işiyor sanki çiftleşmek istiyor gibi. Kısır olduğu halde böyle davranması normal mi?

2 CEVAP

dilayaren
dilayaren

103

Merhaba ben Dila veteriner hekimim. Bu durum için düşünülecek ve konuşulacak tek bir konu yok gerçekten. Eğer doğru bir kısırlaştırma operasyonu geçirmiş ise bu çocuk bu davranışların genel sebebi stres oluyor. Özellikle yılın belli zamanlarında olması o zamanlarda hayatında hoşuna gitmeyen değişimler yaşıyor olabilir ve bunları biz fark etmiyor olabiliriz çünkü kediler gerçekten olabildiğine hassas hayvanlar ve küçücük şeylerden bile inanılmaz etkilenip strese girebilirler. Benim size tavsiyem bu davranışları gösterdiği dönemlerde kedinizi ve yaşam alanını en iyi şekilde incelemeniz ve değişimleri minimuma indirmenizdir. Eğer her şey ideal şekildeyse ve davranışlar devam ediyorsa bir veteriner hekime başvurmanızı ve detaylı incelenmesini tavsiye ederimm..

ecemyuce
ecemyuce

2562

Hayatında hiçbir değişim yaşamadı aslında ama kapı açılır açılmaz evden kaçmaya çalışıyor. Erkek kedide ne gibi kısırlaştırma operasyonunda hatalar gözükebilir peki?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 138 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR