Kedi Bakım Rutininiz Nedir?

snm_yldz
snm_yldz

241 Puan

Merhabalar, biraz uzun olacak ve başlıyorum. Hayatımda ilk defa beş ay önce sokaktan bir kedi sahiplendim. Kedi bakımına dair hiçbir fikrim yoktu ve sürekli yanlış bir şey yapmaktan korktum. Çünkü bebeğimi çok seviyorum ve uzun yıllar benimle beraber olmasını istiyorum. Şuan başlangıç seviyesine göre iyi durumdayım ama yine de sizlerin kedi bakım rutinini duymaya ihtiyacım var. Sürekli kendimi yanlış ya da eksik bir şey yapıyormuş gibi hissediyorum. Bu durum kedimi aşırı sevmemden kaynaklanıyo muhtemelen :)


Öncelikle kedim astım hastası 8 aylık bir erkek. Bütçemin kaldırabildiği iyi kalite bir mama, güzel bir malt, haftada bir vermek üzere yine üst segment çeşitli yaş mamalar kullanıyorum. Yine ara sıra verdiğim sevdiği ve kaliteli ödül mamaları da var. Evde pişen herhangi bir şeyi vermiyorum. Bağışıklığı güçlü olsun diye veterinerimizin önerisiyle carnicare lysine force kullanmaya başladık ve baya işe yaradı. Araştırmalarım sonucu balık yağının astıma iyi geldiğini okudum ve veterinere danışarak mutamin balık yağı kullanmaya başladım. Biraz ağız kokusu vardı ve yine veteriner önerisiyle crystalin sprey sıkıyorum dişlerine, aynı spreyle gözlerini de siliyorum. (Diş için başka önerileri açığım.)


Zamanı geldiğinde kedimi kısırlaştırdım ve aşılarını, parazitlerini düzenli yaptırıyorum. Yalnızca lösemi aşısı yaptırmadım çünkü veterinerimiz asla önermedi. Bu konudaki görüşlerinizi de alabilirim.


Özetle onu çok seviyorum, oyunlar oynuyorum ve bebeğimi koynumda uyutuyorum :) Şuan tüm bunları yazma amacım başta da dediğim gibi hem kendi rutinimi size anlatıp öneri almak. Eksik ya da fazla bişey yapıyorsam bunları duymak. Hem de sizin rutinlerinizi öğrenip fikir edinmek. Mesela örneğin belki kedilere çok faydalı ve kullanmam gereken bişey vardır ve haberim yoktur ya da kullandığım bi içerik kedim için zararlıdır. Evet sizin rutinlerinizi duymayı sabırsızlıkla bekliyorum.


2 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11462

Merhaba, yapılacak her şeyi yapmışsınız. Dikkatli ve bilinçlice yaklaşıyorsunuz.


Öncelikle bu kadar seviyorsanız, ikinci kedi şart. Sevginizi bölmeli, ona da arkadaş almalısınız..


Diş için kedi macunları var. Ben virbac kullanıyorum. düzenli kullanımda gayet başarılı ama 8 aylık kedi için uygun mu bilmiyorum..


astım çok karmaşık, başlı başına bir konu.. tozsuz kum. sigarasız hava. düzenli toz alma. Hava temizleyiciler.. nem dengeleyiciler. yüzey temizleyiciler ! en önemlisi de bu sanırım..


Benim kedim lösemi.
2li 3lü testler var. viral/lösemi hastası mı durumunu öğrenebilirsiniz.


sokaktan geldiği için muhtemelen birkaç virüsü vardır anneden gelen.. Lösemi değilse bence aşı yaptırın. 1 kez yapılıyor zaten.

Sm_Ft
Sm_Ft

818

Tüyleri kadar ömrü olsun. Bu başlığı açmanıza sevindim ben de faydalandım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 172 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80909 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR