Kedimin Boynunda Bitmeyen Sivilceler Ve Ciddi Tüy Seyrelmesi

Arkadaşlar merhaba 3 yaşında kısır dişi bombay cinsi kedim var. Kendisinde 1.5 ay önce boyun gıdık ve kulakta kırmızı küçük sivilceler gördük ardından bir kulağının üstündeki tüyler döküldü. Avuç avuç tüy döktü. Tüy kustu bir hadta boyunca. Veteriner unique alerji kontrol maması ve lysine sprey verdi.fakat 3 hafta sonra tekrar çıktı sivilceler. Tüylerde ciddi seyreklik var ve yenisi çıkmadı. Boğazındaki kıkırdak da şiş gibi ele geliyor. Bir veteriner hormon bozukluğu da olabilir diyor prescription mama alın diyor. Bir başka veteriner sadece tavuksuz mama olsun yeter diyor. Bir forumda herkes hipoalerjik mama ile geçiyor yazmış. Gimcat tüy maltı aldım o bile alerjisini arttırdı. Ne alacağımı ne yapacağımı şaşırdım.


7 CEVAP

somnium
somnium

12640

merhaba. aynısı benim kedimin de başına geldi ne yazık ki. bunlardan hemen 3- 4 ay önce mantar atlatmıştı. geçen ay çok tüy döküp, bacak arkalarında ve dudağında yaralar çıkmaya başladı. mor ışıkla defalarca bakıldı, ki mantar gibi bölgeyi aşırı kelleştirmiyordu. çok hafif tüylerinin altından belli oluyordu. sonrasında da benim araştırmalarım ve söylemlerim üzerine bir alerji çeşidi olduğu fark edildi. şu an adı tam aklımda değil, ama sizinki de mor ışıkta görünmüyorsa ki formu da mantara benzemiyor alerji olabilir. kedimi küçükken haftada bir tavuk haşlamayla besledim, sonrasında balıklı mamaya geçtim, en son aldığım ''balıklı'' diye geçmesine rağmen içinde balıktan çok tavuk varmış sonra fark ettim. mantardan sonra hekimimiz tavuktan uzak durmamız gerektiğini söylemişti çünkü. buradan brit care alerjinik mama aldık. ilk aklımıza gelen tavuk alerjisi oldu çünkü. yaş mamalarda azami olan tavuğa tepki vermiyordu ama kuru mamada oran fazlaydı. ve o brit alerji mamasında tavuğa karşı hiçbir şey yoktu. + olarak kedime son 3 ayda aşırı fazla vitamin ve protein yüklemesi yaptım. buna biraz da veteriner sebep oldu. lysine satıp durdu bize, kullanın dedi. ve kullandığımızdan itibaren tüy dökümü bitmedi. lysine bayağı yüksek bir aminoasit diyebiliriz. yani protein sentezi çok oluyor. ki kullandığımız mama da protein için yeterliydi. lysine hastalıklarda kullanılır, durduk yere sağlıklı kediye verildiğinde zarar getirir. işte, veterinerlerin para uğruna yaptığı kötü şeylerden bunlar da. tüm vitaminleri+ tavuklu gıdaları kestik. hangisinin alerji yaptığından emin olamadık çünkü. şu an iyi durumda, kaşınması durdu. yaraları geçmeye başladı. isterseniz siz de briti deneyin deri için alerji olanı. bir de lysine'i kesin bir süre diğer vitaminleri de.

Teşekkür ederim cevap için iki mama arasında kaldım brit care senstive ve cilt sağlığı destekliyici olan hangisini tavsiye edersin?

Teşekkür ederim cevap için iki mama arasında kaldım brit care senstive ve cilt sağlığı destekliyici olan hangisini tavsiye edersin?

Teşekkür ederim cevap için iki mama arasında kaldım brit care senstive ve cilt sağlığı destekliyici olan hangisini tavsiye edersin?

somnium
somnium

12640

cilt sağlığı destekleyici olan, pembe paket. ama geçiş aşamasını uzun tutmanızı tavsiye ederim. brit bazı kedilerde ishal yapıyormuş, bizde olmadı ama. geçiş aşamasını 15 güne yayın, ihtimal varsa da kalksın. ilk günlerde bir yemek kaşığından az koyup diğer mamayla karıştırın, zamanla çoğaltırsınız.

O pembe paket galiba brit markasıymış. Brit care değilmiş

somnium
somnium

12640

yok, hayır. aşağı doğru inip markaya baktığınızda “brit care” diyor. brit’in sadece iki alt dalı var. “brit care” ve “brit premium” bu brit care.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 179 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR