Merhaba kedinize parazit damlası yaptıktan sonra oldu ki kediniz bir şekilde damlayı uyguladığınız yeri yaladı, nasıl zehirlendiğini anladınız ne gibi tepkiler verdi ve veteriner hekiminize götürdüğünüzde veteriner hekiminiz ne gibi bir çözüm sağladı sizlere, ben bugün kedime broadline parazit damlası uyguladım ama biliyorsunuzdur boradline biraz huzursuz ediyor kedileri, üstüne üstlük ürünün içerisindeki sıvı da biraz fazla diğer parazit damlalarına göre, tam damlayı uyguladığım yeri yaladığından emin değilim ama sonuçta uyguladığım yerin ulaşabileceği yerini yalayabilmiştir, ben tabii ki yalandığını görünce biraz korktum ve kedimi gözlemlemeye başladım, huzursuzdu tabii ki o gün ve ertesi gün, internette yoğurt yedirenlerin yorumlarını gördüm ne olur ne olmaz dedim 1-1.5 tatlı kaşığı yoğurt yedirdim, bol bol su ve yaş mama vermeye çalıştım zehirlendiyse bile boşaltım yolu ile çabucak vücudundan atsın zehiri diye, şuan 3 gün oluyor iştahı iyi, yemek yememe gibi bir durumu yok ama eski olduğu gibi değil kedim değişik davranıyor herhangi bir farklılık da yaşanmadı evimde her şeyi olduğu gibi duruyor, anlayamadım bu durumu sizler neler deneyimlediniz, neler yaptınız bu gibi durumlarda lütfen beni de aydınlatın, teşekkür ederim. (galiba Allah göstermesin kedim zehirlenmedi, sadece ben kafamda kuruyorum :').)
Damlanın ulaşamayacağı bir yere yapılması lazım birincisi, ensesine yapılsa orayı yalana ihtimali yok zaten... Genelde şiddetli zehirlenmelerde yoğurttan ziyade kömür kullanılır (vet hekimle iletişime geçilse daha iyi olur. mecbur kalınmadıkça müdahale evde yapılmamalı kusarken ciğerlerine kaçabilir). eğer 3 gün geçtiyse kedinizde ishal halsizlik kusma gibi durumlar yoksa problem yok demektir bol su içsin ev havadar olsun yeterli
İlk belirti ağızdan salya gelmesidir. Eğer ciddi bir zehirlenme varsa kedide bilincini kaybetmiş gibi tuhaf hareketler, kendi etrafında dönme vs. görülebiliyor. Benim kedilerim damladan değil ama sahiplenmeden önce sokakta zehirlenmişlerdi, o zaman 6'şar enjeksiyon vurmuştu kedilerime veteriner. Ne ilacı yaptı bilmiyorum. O kurtardı zaten, dönüşte daha takside sesleri kesildi, yoksa bas bas bağırıyorlardı, sesleri kesilince anladım kurtulacaklarını. Eve gelince de bir süre sonra mırlamaya başladılar, belki ağrı kesici falan da yaptığı için mi bilmiyorum, rahatlama gelmişti hayvanlara. Benimkilerinki büyük ihtimalle fare zehriydi yani onlar ciddi anlamda zehirlenmişlerdi ama mesela daha az zehirlenen kedilerim, büyük ihtimalle onlar çok az yemişti, onlarda sadece salya akması olmuştu. Telefonla iletişime geçtiğim ilk veteriner yumurta akı içirmeyi önermişti, zehri kendisine çekiyormuş. Taksi gelene kadar 6'şar yumurta akı falan içirmiştim. Zaten yumurta akı ne varsa kendisine çektiği için normalde çiğ olarak tüketilmesi önerilmiyor, besin maddelerini de çekiyormuş. Ev yoğurdu da basit zehirlenmelerde kesinlikle işe yarıyor. Market yoğurdu işe yaramaz. Ben çocukken annem böcek ilacından zehirlenen kedilere yoğurt içirmişti kurtulmuşlardı. Ben o zaman yoğurt da içirmiştim kedilere ama komşudan istedim, o da yoğurtçudan almış, doğal maya değildi belki de bilmiyorum, bizimkiler ileri derece zehirlenme yaşadığı için de olabilir pek etkili olmadı ama çocukken zehirlenen kediler de şiddetli zehirlenmişti, onlarda ev yoğurdu işe yaramıştı. Bir de o zaman acil müdahale etmişti annem, ben bizimkileri bulduğumda can çekişme noktasına gelmişlerdi. Bir iki tatlı kaşığı ile olacak iş değil daha fazla yedirmelisiniz. Kedi ensesini yalamasa bile o zehri kan yoluyla aldığı için halsiz olması normal. Karaciğere o kadar zararlı ki o damlalar. Kedinin ensesine dokunduğunuzda size bile zarar verebiliyor.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor