Kedimin Kakası Tuvaletini Yaptıktan Sonra Tüylerine Ve Poposuna Bulaşıyor

Lilyannesi
Lilyannesi

232 Puan

merhaba. lily 2,5 aylık. tuvaletine kakasını yaptıktan sonra bacaklarının iç kısmı,tüyleri kakaya bulaşmış oluyor. Sanırım ishal oldu.
Mama olarak purina pro plan veriyorum. çevremdeki herkes değiştirmemi söyledi. Bilgisi olan var mı? Bir de poposu kaka oldukça yıkamak zorunda kalıyorum çünkü silmekle çıkabilecek gibi değil. hasta olmasından korkuyorum.

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128337

Önce bir gün sabahtan akşama kadar bir şey vermeyin, midesi bağırsakları dinlensin, akşam tavuk göğsü ve lapa pirinç haşlayın, bir iki gün onu yedirin. İç parazit ilacı vermediyseniz paraziti olabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128337

Mama konusunda bir kediye yarayan diğerine yaramayabiliyor, birini kabız yapıyor diğerini ishal yapıyor, o nedenle bir şey diyemiyorum.

Ebru-c
Ebru-c

4508

Benim kızımında poposuna bebekken çok bulaşırdı tüyleri çok uzun olduğu için. Bana fısfıs sıkmam söylenmişti kendi temizlemeyi öğrensin diye. Bir de ben mesleki açıdan kendime güvendiğim için yapıyordum ama siz veterinere götürebilirsiniz; popo tüylerini kesiyordum çünkü çok uzundu ve henüz bebek olduğu için o dönemlerde anlamıyordu. 😀

Lilyannesi
Lilyannesi

232

Benim de kedimin tüyleri çok uzun :) ama kendisinin temizleyebileceğinden çok daha fazla batırıyor kendini. :D Bana geldiğinde 600 gr'dı. hemen veterinere götürdüm ancak zayıf olduğu için aşı yapmadılar. 1 kg'dan sonra aşı yapacaklar. bu haftasonu aşı için gideceğiz. iç parazit konusunu da o zaman görüşeceğim.

Emirrckr
Emirrckr

12950

Yumuşak dışkılama ve ishal bir süredir devam ediyorsa mama değiştirmenizi öneririm.
Benimde kızım uzun tüylü,yavruyken bir defa yaşamıştık bilirim nasıl zor bir şey olduğunu :))
Kendi çapımızda temizlemeye çalışmıştık ama yine de asıl temizliği kendisi yaptı.
Dişiler biraz daha hassas oluyor sanki bu konuda :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 151 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR