Kedim Dışkısını Her Yere Bulaştırıyor

bihtersmom
bihtersmom

397 Puan

Merhaba benim kedim 1 buçuk aylık bir sarman. Sokaktan bulduk ve yaklaşık 2 haftadır bizimle. İlk sorum şu :



  1. Kedim kendini sevdiriyor kucağımda yatıyor, gece yanıma geliyor ama ben ayağa kalkınca dolaşınca benden korkup sürekli yatağın altına saklanıyor kendi yatağı olmasına rağmen bunun sebebi yavru olması mıdır büyüyüce bu durum devam eder mi sizce?

  2. Kedimin tuvalet eğitimi konusunda bi sorunu yok aslında idrarını ve dışkısını kumuna kendisi yapıyor fakat çıktığında çoğu zaman ayağına dışkısını bulaştırmış oluyor ve her yere de bunu bulaştırıyor. Özellikle bugün küçük küçük odanın her yerine dışkı bulaştırmış. Bunun sebebi ne olabilir ya bu problemle karşılaşan var mı bunu nasıl aşabiliriz?

11 CEVAP

Kjw
Kjw

2320

Bence normal zamanla düzelir,benimde yavru kedim var ve bir kaç kez üstüne bastı bulaştırdı ilk geldiğinde...Ama şuan iyi bir sıkıntı yok alıştı,kumu çok kazıyor alakasız yerleri kazıyor...Kapatayım derken basıyor vs tam denge sağlamaları zaman alıyor....Birde büyük kedimle aynı anda giriyor çoğu zaman o yüzden de dengesizlik yaşamış olabilir benimki,,,Gördüğüm zaman yanaştırmıyorum çoğu zaman ama evde olmadığım süreçte yine giriyordur...Büyüğü taklit edeceğim diye ölüyor Ahahaha

Melisaruk
Melisaruk

2212

Benim de 2 aylık kedim var. Ondan gördüğüm kadarıyla siz ayağa kalktığınızda oyun oynayacağını sanıyor olabilir. Çünkü bizimki de ben ayaklanınca kaçıp saklanıyor sonra geri çıkıyor hareket edince yine bana bakıp kanepenin altına koşuyor geri çıkıyor falan.. Biz öyle oynuyoruz yani. Ben onu buluyorum bu moddayız.
Diğer konu ise büyük ihtimal küçük olduğu için farkına varamıyor merak edip yanında gezerken veya kumundan çıkmaya çalışırken üstüne yanlışlıkla basıyor. Bizimki de bir ara öyleydi sonrasında alıştı kapatmadan dışarı çıkıyor hemen. İlerleyen zamanlarda o da öğrenecektir nasıl bir tepki vermesi gerektiğini. Biraz sabretmeniz lazım.

bihtersmom
bihtersmom

397

Sizce dışkıladığını gördüğüm zaman bitirdiğinde o üzerini kapatmaya çalışmadan çıkarayım mı direkt dışarı?

sophiee
sophiee

103370

Bence çıkarmayın. Üzerini kapatmayı da öğrenmesi lazım.

Melisaruk
Melisaruk

2212

Şimdilik ben kapatıyorum. Kapattıktan sonra da söyle bi baktırıyorum ne yaptığıma. Güzelce de annecim bak nasıl kapatıyoruz falan diyorum. :D İllaki zamanla öğrenecek içgüdüsel olarak. Daha çok küçükler çünkü.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Küçük çocuklar tuvalet ile alakalı işlerde becerisizdir.Büyüdükçe düzelir.

sophiee
sophiee

103370

Yavrular 2 aylık olana kadar tuvaletle ilgili sorunlar olabiliyor maalesef. Sizi de anlıyorum zor bir durum bir kaç gün biz de yaşadık. Tuvaletinin önüne nemli bir bez koyabilirsiniz çıkınca biraz daha temizlenmiş olur. Pis olduğunu farkedersiniz ıslak pamukla ya da mendille nazikçe silebilirsiniz. Zamanla kapatmayı da temizlenmeyi de öğrenecek o da inşallah :)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Yok ufaklıklar hep aynı ıslak mendille popo siliyoruz )

bihtersmom
bihtersmom

397

Haklısınız fakat ne zaman üzerini kapatmaya çalışsa ayağını pisletiyor bizim kız sonra malum tüm evi...

bihtersmom
bihtersmom

397

Haklısınız gerçekten hepsi çok güzel fikirler çok teşekkür ederim. Ben de her gün çarşaf yıkamaktan yer süpürüp silmekten yoruldum inanın bi bizim çocuk mu böyle merak ettim inşallah büyüyünce geçer bu sorunlar :D

iozksn
iozksn

950

Yavru kedilerin yaklaşık 2 aylık olana kadar kakalarını ayaklarına vs. bulaştırmaları çok normal. Bu konuda yapabileceğiniz tek şey sabır göstermek ve her kakalarını yaptıklarında tuvaletten çıkar çıkmaz yakalayıp kirlenmiş olan yerlerini "alkolsüz" ıslak mendil ile (veya ıslatılmış pamuk) silmek. Eğer popolarını biraz ıslak bırakırsanız kendilerini yalayarak temizlenmeyi de pekiştirirler.
Aynı durumdan ben de muzdariptim yaklaşık 5 hafta önce sahiplendiğim yavru kedi ile ilgili buraya benzer sorular sormuştum :) Artık durumun anlattığım gibi olduğunu öğrendim, endişe edecek bir şey yok, sadece sabır ve özen göstermeniz gerekiyor, sonuçta o daha bir bebek :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 908 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR