Sokak Kedisi Kısırlaştırması

yusuf2645
yusuf2645

2564 Puan

Merhaba. Sokağımda uzun süredir baktığım bir kediyi kısırlaştırmak için belediyenin kliniğine götürdüm. Gerçi hamile olabileceğinden de şüpheleniyorum. Hamileyse kısırlaştırılıyor mu? Fakat benim asıl korkum, biliyorsunuz ki riskleri göze alıyorum diye bir belge imzalatıyorlar. Bu beni fazlasıyla gerdi. Dişi kedi kısırlaştırması zor mu? Eğer bir şey olursa çekeceğim vicdan azabının boyutunu düşünemiyorum çünkü.

5 CEVAP

cemregrande
cemregrande

807

Eğer hamileyse bence zaten hiç doğmasınlar aldırmak en iyisi eğer ki yeterli büyüklüğe ve gelişime ulaşmadılarsa. Zaten sokakta hayvanlar kendine bakamıyor bir de 5-6 tane yavru kedi ile hiç yaşayamazlar artı olarak zaten ya açlıktan ya da soğuktan ölecekler en iyisi doğmamaları, doğan kedileri de kısırlaştırmak en en en iyi seçenek, Ankara'da Kurtuluş'da sokak hayvanlarını kısırlaştıran bir yer var 3 tane dişi kedi götürdüm sokakta baktığım, kağıt imzalatıyorlar ve kedinizin çipsiz, 7-8 aylık olması ve hamile olmaması gerekiyor tabii operasyon öncesinden 10 saat önce de yemek ve su içmesini de kesmeniz gerekiyor. 3 kedimi de götürdüm ve sağlıklı bir şekilde kısırlaştırdım herhangi bir sorunları da yok şuan hepsinin de yarası iyileşti. Kısırlaştırmak en iyi seçenek lütfen onlar da anne olsun bir kere demeyelim kısırlaştıralım.

Nehn
Nehn

671

Hamileyken ve kızgınlık döneminde kisirlastirma dogru degil ya da direkt yapilmiyo diye biliyorum. Her ameliyatin bi riski oluyo hangi belediye sizinkisi bilmiyorum ama ankaradaki birkaci gercekten iyiler. Ben bi sorun yasamadim ve dişi kedinin kisirlastirilmasi erkek kediden daha zor oluyor

Emirrckr
Emirrckr

13001

Hamileliğin kaçıncı günü olduğu önemli.
Eğer ilk 10-15 gündeyse yapılabilir.
Teslim edecekken muhakkak belirtin hamile olabileceğini.

yusuf2645
yusuf2645

2564

teslim ettim ve ederken belirttim. hamileymiş ve bana haber verilmeden yavrular alınmış ve kısırlaştırılmış. vicdanım rahat değil. ne yapacağımı bilmiyorum. onu birkaç hafta önce çiftleşirken gördüğüm için yavruların max 1-2 haftalık olduğunu düşünüyorum. 6 adet yavrusu olacakmış.

kang14
kang14

3528

Bence en iyisini yapmıssınız. 6 tane yavru ne demek..sokaklarda sefil olcaklardı. Hatta eminim içlerinden sadece 1-2 tanesi yasayacaktı. Ve o hayatta kalanlar da 1 yasına gelmeden ya da 2 yaşınj gecemeden hastalıktan öleceklerdi ya da arabalarda maalesef.. i

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 157 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR