Kedi Mamasinin Tazeligini Korumasi

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhabalar,
Ozellikle yaz aylarinda mamalarin tazeliginin korunmasinzor olabiliyor. Benin kedim kuru mamasinin 1-2 saat disarida kalsa yemiyor mamalar hep ziyan oluyir. Bu sefer zorunluluktan buyuk ambalajd mama aldim. Mamanin yarisini buzdolabi posetiyle buzdolabinda mi muhafaza etsem sonra diger yarisi bitince normal dolaba mi koysam(oda isisinda) kavanozladda da malesef pek tazeliginkorunmuyor. Bir de yas mama zor yiyir ki yemesi lazim yas mamanin tazeligini mugafaza etmek icin ne yapiyrosunuz ve ne kadar sure mama kabinda kaliyor bu konularsa yardimci oluo fikir verirseniz sevinirim.

5 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

ben de 1 ltlik bi kavanoza koyuyorum, kalanı kendi ambalajında kalıyor çünkü en dayanıklısının kendi ambalajı oldugunu düşünüyorm neticede son kullanma tarihine kadar o ambalajda kalıyorlar, iyice sarıyorum hava almaması için bittikçe kavanoza dolduruyorum. konserve mamayı da kedimin önünde yarım saat bırakıyorum vet. yarım saatten fazla kalmamasını söylemişti özellikle de yazın, yarım saatten sonra streçleyip dolaba kaldırıyorum çıkarınca oda ısısına gelmesi için bekletiyorum yahut içine biraz sıcak su ekliyorum ki hem kokusu tekrar ortaya çıksın hem de ısınsın diye. açılmış yaş mamayı en fazla 2 gün içinde tüketmek gerekiyor.

aleyn
aleyn

113859

hatta şunu da ekleyeyim elimde mesela önceden aldıgım 1,5 -2 kglık mamaların kilitli/fermuarlı ambalajları varsa bunları atmıyorum, bittikten sonra içlerini iyice kağıt havluyla silip 10 kglıktan bunlara bölüyorum. böylece o büyük paketi de sürekli açmamış oluyorum. bunu da tavsiye ederim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben kuru mamayı 5 kg veya 3 kg alıyorum (nd kullanıyorum iki 1,5 kg alıyorum 3 kg derken) Saklama için diğer arkadaşlar gibi büyük bir kavanoz+küçük kavanozlar kullanıyorum. Birde @Aleyn gibi vakumlu küçük ambalajlarım varsa onları atmayıp onlara da koyuyorum. 2 adet tam olarak 1 kg alan küçük kavonozum var bide ne kadar alıyor bilmiyorum ama baya büyük bir kavonoz. Ona koyuyorum, sürekli olarak açtığım 1 kg lik olanlar. Bittikçe büyükten aktarıyorum, böylece büyük kavonozdaki sürekli açılıp bozulmuyor.
Yaş mamayı ise her zaman buz dolabının kapağında oğluma ayırdığım rafta saklıyorum. Günde 85 lik konservenin 3 de 1 ini sicak su koyup veriyorum ve geri kalanı küçük bir cam kavanoza koyuyorum. En fazla 3 gün dolapta tutuyorum. Verdiğimi zaten koyar koymaz hemen bitiyor az olduğundan:)

FulyaC
FulyaC

1345

Ben kuru köpek mamasını 12 kiloluk alıyorum . 2 tane büyük ( 10 ar litrelik ) 1 tanede küçük ( 3 litrelik ) kavanozum var.. Küçük olan bitince büyük kavanozun yarısına yakını tekrar küçüğe dolduruyorum. Büyük kavanozları sürekli açmamış oluyorum böylelikle. 3 kavanozu doldurduktan sonra kalan mamayıda iyice hava almıycak sekilde kat kat streçliyorum. Bitanede poşete geçiriyorum. Mamalarıda güneş almayan yerde saklıyorum.taze olduklarını kavanoz kapaklarını açınca o ağır mama kokusundan bile anlayabiliyorum. :) işe yarıyor

kedilimadam
kedilimadam

114398

@aleyn son cevap aynı ben:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 619 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR