Kedilerde Böbrek Yetmezliği Ve Deri Altı Serum

Gulergns
Gulergns

175 Puan

İyi akşamlar.. benim çocuğuma (kedi- 13 yaşında) birkaç yıldır senede birkaç defa böbrek testi yapılıyor, ürea ve kreatin yüksek çıktığı zamanlarda renal mama ve semintra şurup veriliyor, değerler normale dönünce ilaç ve mama bıraktırılıyordu. Son olarak 23 ocakta kusma şikayeti ile kliniğe gittik. Yine testler yapıldı. Kreatin 10,53 ve ürea 272 çıktı.. kreatin max seviyesi 2 olmalıymış, bu değerler ile yaşaması mucizeymiş dediler. Hemen serum ve şurup tedavisine başladık. Her gün sabah kliniğe götürüyoruz, serum alıyor. Evde de idrar söktürücü ilaç ve hem semintra hem de pronefra şurup içiriyoruz. İlk haftanın sonunda yapılan kan testinden sonra kreatin 3,5 ye düştü. Tam rahat bir nefes almışken ve serumlar normal değere dönene kadar devam edecekken, 2. Haftanın sonunda yeniden 8 e çıktı. Üstelik halen daha serum alıyorken. Mesele şu ki, damarlar artık kaldırmadığından serum son 4 gündür deri altı verilmişti. Şimdi de seruma devam ediyor ancak,, damardan 1 gün verilebiliyor, sonra yine damar bulamadık diyerek deri altı yapıyorlar.. deri altı olarak verilen serumlar gerçekten işe yarıyor mu ? Damar bulunması şart mı ? Damarlar neden bulunamaz ? Yaşayan tecrübe eden var mı bu duruku ? Not: yarın yine kan tahlili var..

3 CEVAP

Yagiraylin
Yagiraylin

875

Ek takviye olarak vet Expert renal vet kullanabilirsiniz

Mini2019
Mini2019

11386

arkadaşımın 10 yaş üzeri böbrek hastası kedileri var ve evde düzenli olarak deri altından serum veriyor. böbrek ilacı ve renal mama kullanıyor. mutlu mesut yaşıyorlar.

Linbonrick
Linbonrick

6347

Benimde 12 yaşındaki kedimin böbrek değerleri yüksek ve bir haftadır klinikte bu süreci nasıl yaşadınız bilgi alabilir miyim ❓

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 155 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR