Strese Giren Kediye Sakinleştirici Verilir Mi?

Lokumhn
Lokumhn

1277 Puan

Evde iki tane kedim var.
10 aylık dişi (1 aylık hamile)
8 aylık erkek (kısırlaştırılmış)


hamile kedi doğum yapınca, erkek kedi, yavrulara zarar verir mi? ayrı odalarda tutamıyorum, bunu başka bir sebepten bir kere denedim. o zaman erkek kedim, çok strese girip yüzünde yara çıkıyor. bir kere böyle olmuştu.



  1. sorum yavruların biraz büyümesi sürecinde, erkek kedimi ayrı bir odada tutmamak için ona bir süre sakinleştirici versem, bu bir çözüm olur mu?

  2. sorum, dişiyi en uygun ne zaman kısırlaştırayım? doğum yapar yapmaz mı?

3 CEVAP

Gofret23
Gofret23

617

Merhaba emzirme dönemi bitince kısırlaştırırsanız daha iyi olacaktır emzirme döneminin sonuna doğru kızgınlık tekrar eder diğer sorularınıza yanıt veremeyeceğim bilen biri daha iyi yanıtlayacaktır

Gofret23
Gofret23

617

Merhaba emzirme dönemi bitince kısırlaştırırsanız daha iyi olacaktır emzirme döneminin sonuna doğru kızgınlık tekrar eder diğer sorularınıza yanıt veremeyeceğim bilen biri daha iyi yanıtlayacaktır

aslihan_e
aslihan_e

128583

Doğum yapar yapmaz kısırlaştırılır mı hiç, hayati tehlikesi oluşur. Ayrıca yavrulara nasıl bakacak, yarı baygın kalacak birkaç gün, çişlerini kim yalayıp yaptıracak? Yavruları tamamen istemeyebilir strese girdiği için. Yavrular mama yemeye başlayıp kendi tuvaletlerini yapmaya başladığında kısırlaştırın. Yani kendilerini tamamen kurtarsınlar ki annenin operasyon sonrasında yavruları reddetme ihtimalinde sorun yaşamayın. O dönem de 2-3 aydır. Sütten bazen 5 ay bile kesmezler, tamamen kesmesini bekleyemezsiniz. Dişilere güven olmaz, bazen yavrular bir aylıkken bile kızgınlığa giriyorlar. E girme ihtimali var diye de acele edip erkenden kısırlaştırmak da çok doğru değil. Hayvan yarasıyla mı uğraşsın çocuklarla mı, bir iki gün ayırsanız tamamen soğuma ihtimali var. Erkek kediye sakinleştirici falan vermeyin. Bir gün verdiniz, iki gün verdiniz, e sürekli sakinleştirici mi alacak bu hayvan, sağlığı bozulur. Zaten dişi kedi uyarır onu yavrulara yaklaşmaması konusunda, erkek kedi kendisi de korkar içgüdüsel olarak, anneleri kızar diye endişe eder. Kedilerinizin arası çok iyiyse anne kedi müsaade de edebilir yuvaya girmesine. Siz yine de izin vermeyin, yuvaya girmesin. Kapalı yuvaları olsun bu arada mutlaka. Işıktan da hoşlanmaz yeni doğan bebekler. Anne de açık alanda stres yapabilir. Önceden hazır edin, kediye gösterin. İçine tabana doğumdan birkaç gün sonra değiştirebileceğiniz örtü falan koymalısınız yoksa kokmaya başlar. Erkeğe de hayır falan deyin, yuvanın yasak olduğunu öğrensin ama orayı oyun alanı olarak görürse mecburen kedi açık alana doğuracak. Burada sizin gözlem yapmanız gerekli. Erkek kedi nasıl bir tutum sergiliyor izleyin, ona göre hareket edersiniz. Bazı erkek kediler yiyor bile yavruları, bu gerçek de var ve çok kez şahit oldum sokak kedilerinde ancak onu yapanlar nadirdir. Sizinkinin yaşı küçük daha, bir de kısır, öyle agresif hareketler sergilemez diye düşünüyorum. Ayrıca niye onu ayrı odaya kapatacaksınız ki, öyle bir durumda dişiyle bebekleri erkek kedinin çok takılmadığı odaya koyun. Bazı erkekler yavruları çok sever, onlarla oynayıp ilgilenirler bile. Büyük ihtimalle sorun çıkmayacaktır. Erkek kedi çok oyuncuysa, yavruları tırnağını çıkarıp fareyle oynar gibi oynarsa o zaman önlem alırsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 162 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR