Kedim Yan Oturuyor

Hilaly03
Hilaly03

900 Puan

Merhaba, bu bir sorun mu değil mi tam emin olamadım, aciliyeti olmadığı için de, 1-2 hafta içerisinde veterinere gideceğiz veterinere o zaman söylemeyi düşünüyorum.
Sorun şu ki; kedim scottish fold ve 5 aylık, bir yana eğilimli oturuyor otururken ve kamburu varmış gibi görünüyor, daha önce böyle eğilimli oturmasını cinsinin garip iskelet yapısına bağlamıştık ama bugün sanki masanın üstünde otururken de o taraftaki arka ayağını havada tutuyor ve onun üzerine çok yüklenmiyor gibi geldi. Ama top attığımda veya oltayla oynadığımda gayet hareketli, koşuyor, zıplıyor, yürürken de öyle bariz bir aksama yok, popo sallayarak yürüyor.


Scottish’i olan arkadaşlara veya bilgisi olanlara soruyorum, böyle durması normal midir yoksa bir sorun olarak düşünmeli miyim?

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128573

Evet sorun tabi ki, kambur durma bizim kedide de var, kediler kambur dururlar zaten ama bunlarda gözle görülür şekilde bir omurga bozukluğu var. Eklem rahatsızlıklarının bir belirtisi zaten omurga bozukluğu. Bizimki de genelde yere öyle bir yan yatıyor ki bir bacağını kaldırıp, hayvana inme mi geldi dedim bugün mutfakta ama bizimkinin yaşı ileri, yaş ilerleyince artabiliyor. Diğer kedilerimden farklı olarak çok oturma halinde kalamıyor. Çok kedim olduğu için o kadar belli ki onun sorunlu olduğu. Bizimki de canı isteyince koşuyor ama işte o zamanlar tüm güçlerini kullanıyorlar. Veterinerler romatizmal iltihap varsa antibiyotik vermek, ağrı kesici uygulamak dışında pek bir şey yapamıyor. Bir de glukozamin takviyeleri öneriyorlar ama bilimsel olarak işe yaramadıkları ortaya çıkmış. Yine de kombo takviyelerin içinde farklı etken maddeler olabiliyor, onlar fayda gösterebilir biraz.

Hilaly03
Hilaly03

900

Çok teşekkürler cevabınız için, zaten iki koşunca direkt yerlere yatıyor, yorgunluktan kalkmak istiyor bebiş. Scottishlerin dedikleri eklem ağrıları böyle başlıyo demek, hayırlısı olsun, veterinerle konuşalım ondan sonra nasıl derlerse ona göre ne gerekiyorsa yaparım artık 😕😕

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 157 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR