Sef1000Mg Antibiyotik

MiskoBalim
MiskoBalim

305 Puan

Merhaba, kedim üst solunum yollarında kronik bir rahatsızlığa sahip. Veteriner hekimimiz Sef 1000mg ilacını verdi ancak kedim yuttuktan bir süre sonra kustu. Daha önce bu ilacı kullanıp yan etkileri hakkında bilgi sahibi olan var mı?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128573

Ne miktarda verdiniz? O ilaç kedilerde kusma yapabiliyor, doz aşımı yapmadıysanız sorun olmaz. Karnı iyice doluyken verirseniz midesini daha az rahatsız eder. Eğer kusma sürekli yaşanırsa veterinere antibiyotik değişimi için danışabilirsiniz.

MiskoBalim
MiskoBalim

305

2 ye bölüp sabah akşam vermemiz söylendi. 2. verişimde kusma gibi bir sorun yaşamadık. Şimdilik takipteyim. Teşekkür ederim.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Yalnız Sefaleksin'in kedilere verilebilecek en yüksek dozu kilo başına 50 mg'dır, o da en yüksek yani. Böyle bir durumda 5 kg'lık kedi tek seferde en fazla 250 mg, ilacın çeyreğini alabilir. Yarısını asla vermeyin. 500 mg ile kusması çok normal. Önerilen doz kilo başına 25 mg'dır, o da 5 kg'lık kedi için çeyreğin yarısına denk gelir. Mantıken de bir insan 1000 mg alabiliyorken küçücük kediye ilacın yarısını vermek akıl kârı değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 135 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR