Gingivit Hakkında

Patilicns
Patilicns

3221 Puan

Herkese merhaba
3 gün önce kedimi veterinere götürdüm ağzı kokuyor diye Gingivit başlangıcı sadece tuzlu suyla sil dedi fakat kedim gün geçtikçe mama yemesini azaltıyor çok iştahlı bir kediydi ağzına kadar mamayı doldururdum sabaha bitmiş olurdu mama suda keza öyle içerdi şimdi hem suyu hem mamayı azalttı sadece tuzlu suyla olucak gibi değil bence başka bişey almama gerek var mi tedavi vs sorduğumda hayır gerek yok dedi Gingivit için neler kullandınız veya kullanıyorsunuz bir önerinizi var mı

14 CEVAP

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Kedinize tavuk eti verin rahat bir şekilde yerse sorun dişlerdedir. Veterineri değiştirin bence tuzla olacak iş değil. Klomoks Bıd şurup alın ya da yazdırın. Kedinizin kilosuna göre ne kadar vermeniz gerektiğini öğrenin. Ağız içinde ve dişteki bütün enfeksiyonu durdurur.

Patilicns
Patilicns

3221

Güncel

Patilicns
Patilicns

3221

Güncel

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba bizde disi kırık giginvit var bir gun yiyor bir gun ydmiyor diye gittik. Karaciger yaglanması çıktı. Yemek yemiyorsa beklemeden goturun tuzlu su surmeyin bence. Tuz bobreklerine zararlı diye biliyorum ben. Simdilik rahatsız etmeyin uzun sure yemezse sorunu buyuyebilir.

Tolga_yay26
Tolga_yay26

1194

Merhaba tuzla ne alakaymış İç parazit aşısı yaptırdınızmı? Kedinizde öğürme varsa malt kullanın kediniz kısırmı değil kızgınlığa girmişse bu dönemde biraz iştah kesilmesi olabiliyor normal bunun dışında kullandığınız mama alt segmentse değiştirin sürekli aynı mamayla aylarca kediyi beslemeyi doğru bulmuyorum ödül maması verin severek tüketecekmi ve diş problemide olabilir ve kediniz kaç yasında son olarakta başka veteriner hekiminede gösterin geçmiş olsun patili dostunuza inş sağlığına tez kavuşur

Ozzey
Ozzey

118677

diger mamayi kaldirmadan baska bir mama ver odul mamasi mesela benimki onu istahli yiyordu. Normal bir hastaligi varsa onu da yemez. Mamasi bayat olmasin yesin sonra degistiririm deme her gun degistirin acik havada kisin cok daha hizli bayatliyor yemez mamayi.

Patilicns
Patilicns

3221

Kedim 2 yaşında kısır dişi bir kedi miamorun çorbasını ve yaş mama va güzel yiyor kediye daha önce araba çarpmış ameliyatı olmuş ben sahipleneli 1 ay oldu benden önceki sahibi market maması veriyormuş ben royal canın kısır kedi maması veriyorum ve kedim zayıf bir kedi kemikleri bariz belli kusması yok malt olarak gimcat duo paste ve kiki tüy yumağı önleyici Maltlarını kullanıyorum başka bir veterinere götürsem sanırım iyi olucak şuan yiyor ama az yiyor oyun va oynuyor sadece az yiyor ve zayıf bir kedi olduğu için korkuyorum açıkcası

Patilicns
Patilicns

3221

İç dış parazitide broadline yaptırdım cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Patilicns
Patilicns

3221

@kedibabasi66 kedim haşlanmış tavuk ve et yiyor yemesinde problem yok ama azalttı mamayı normalde sabahları koyuyordum mama akşam bitmiş oluyordu şimdi mamayı koyuyorum mama sürünüyor 2 gün kuru mamayıda yiyor yani ama az klomoks şurubu sıkıp silecekmiyim yoksa ağzına mu sıkıp bırakıcağım ?

lg23
lg23

1267

Gingivit ağızında çok acı verdiği için yiyemez. Ciddi bir hastalık, önemsememezlik etmeyin. Bütün dişlerin çekilmesine kadar gidebilir.

Melisakirez
Melisakirez

2572

1 senedir bu sorunla baş ediyoruz bizde antibiyotik kullandık kortizon iğneler yapıldı ağrı kesiciler yapıldı diş ve damak temizleme operasyonu geçirdi ama maalesef düzelmiyor kronik bir rahatsızlık. Sadece daha ileriye gitmesini önleyebilirsiniz. Veteriner harici almanız kullanmanız gerekenleri söyleyecek olursam siz yine veterinere sorup kullanım ama sonradan sorun çıkmasın. Novomed pristine jel ile dişlerini fırçaladım her gün novomed replat markasının tartar önleyici tozunu kullanıyorum. Vetugen markasının bitkisel bir spreyi var ağız kokusu için. Ekstra bu durumlarda bağışıklık çok önemli mutlaka ımmun destek tabletler kullanın C vitamini olur. Ya da içerisinde lizin olan tabletler. Birde somon yapı somon yapı diş ve diş etleri için çok yararlı. Ben şuan kedime bunları kullanıyorum baya yol kattettik. Ek olarak 2 günde bir ağrı kesici veriyoruz veterinerin verdiği. Mamasını asla mama kabından yemiyor benimki ağrısı olduğu için korkuyor çığlık atıyor. Elimde besliyorum ya da ıslatıyorum mamayı.
Sizde mama yemiyorsa kuru mamayı ıslatıp bekletin yumuşasın birde sevdiği sıvı ödül maması varsa üzerine sıkın kokusuna yemek isteyecektir. Yine yemezse mutlaka götürün serum takarlar bizde öyle oldu.
Bu durum çok sancılı ve zor bir süreç hem kedi için hem sizin için. İnşallah yaşadığı acı minimuma iner ve rahatlar evladınız. Geçmiş olsun

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Sorunuzu geç gördüm. Klomoks şurubu veterinerden almak zorundasınız. Çocuk şurubu olduğu için rastgele alınmaz. Şırınga ile kaç cc verilmesi gerektiğini kedinizin kilosuna göre söyleyecektir. Kediniz zayıf anladığım kadarıyla. Bizimki de zayıf ben 4 cc veriyorum. Bir de elma sirkesini 250 ml suyuna üç damla olarak damlatırsanız iyi gelir. Sorunu bitirmez ama durdurur. Kaliteli bir elma sirkesi olmalı. Şişeye alttan baktığınızda elma tanecikleri görülmeli.

Ahudr
Ahudr

11649

Bence bir süre raw for us gibi güvenilir firmalardan çiğ beselemeye gecin asama asama önce freeze dried daha sonra donuk gida arti tavuk boynu gibi diş temizliginin ve sagliginin en güzel yolu çiğ beselemeden geçer

Sarmanov
Sarmanov

169

Merhaba benim kedimde de bu sorun var küçükken gençlik hastalığı atlattı bu yüzden bağışıklığı zayıf olduğu için olabileceğini söyledi veteriner. Daha önce geçmişti ama tekrarladı veterinerin uyguladığı antibiyotik de işe yaramadı. Başka vet önerisiyle Oral Cure Ağız ve Diş bakım spreyini aldım. Ayrıca kedime immune sistem destekleyici tablet de kullanmaya başladım. Oral cure'ün etkisinin çok iyi olduğunu düşünüyorum kedim bir deri bir kemik kalmıştı resmen şimdi daha iyi yiyebiliyor kuru mamayı. Biz yaklaşık 20 gündür kullanıyoruz öncesi sonrası fotoğraflarına bakabilirsiniz.


İlk hali
https://hizliresim.com/k8voj7i


Şimdiki hali
https://hizliresim.com/akyhs6b

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 289 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR