Kısır Mamasına Geçiş

edakaramel
edakaramel

897 Puan

arkadaşlar kedim 2 yaşında 3 kilo Tortoiseshell Kedisi( internetten bakarsınız fotoğrafını görebilirsiniz.) yeni kısırlaştırdık. veteriner şimdi zayıf kısır mamasına kilo alınca geçiş yaparsınız dedi. kısırlaştıralı 1 hafta oldu ama yemesinde bi artış yok. Hepde bu mamayı kullanamaz. Kısır mamasına geçsem zayıflar mı sizce bu durumda olupda çözüm bulan oldu mu?

4 CEVAP

Mslna01
Mslna01

9562

Kedi zaten kısırlaştırma operasyonu olunca yemesi artmaz ki, veteriner hekimin dediği gibi yapın birazcık kilo alsın sonra kg korusun yeterlidir

Emirrckr
Emirrckr

12959

Geçici bir süre kullanabilirsiniz,
Zaten dediğiniz cins,ırk genellikle dişi oluyor,
Ve üriner problemler kısır erkeklerde daha sık yaşanıyor.
Kısır erkek kedi olsa belki aynı yaklaşımda bulunamazdık,çünkü onların çok daha dikkatli olması ve kısır mamayla kesinlikle beslenmesi gerekiyor.
Dişi kediniz için zaten durum geçici,
İştahı artmasa da yetişkin mama,kısır mamaya kıyasla daha kolay kilo aldırır.
Biraz kilo alıp ideale ulaşınca zaten hekiminizin de yönlendirmesiyle kısır mamaya geçersiniz.

edakaramel
edakaramel

897

evet dişi bi kedi şu an kullandığım mama çok iyi bir mama değil belki biliyosunuzdur ismi mito. ne kadar başka mama vermeye çalışsam hep kustu. düzenli geçiş yapmama rağmen. sadece mitoyu yiyo. ama internette onun hakkında hiç iyi şeyler okumadım çok tuzlu olduğu yazıyor. veteriner de neden bilmiyorum ama kliniğinde bu mamayı satıyor. Kısır mamaya geçince royal canin alıcaktım. Ama onada geçiş yapamıyorum şimdi maalesef🥺 o yüzden hemen verebilir miyim kisir mamayi diye sordum

MrPilott
MrPilott

4

British shorthair kedimi 2 hafta önce kısırlaştırmıştım. Kısırlaştırma öncesi 3 kilo 250 gram idi. Kısırlaştırma sonrası ilk 10 gün yemek yeme sıkıntısı mevcuttu (zaten çok yemek yiyen bir kedi değildi) bu süreçte zayıfladığı için yavru kedimin maması ile beslendi, iştahı artınca ve yemek yemesi düzelince kademeli olarak kısır mamaya geçtim %50 yavru mama, %50 kısır mama, daha sonra %25 yavru mama, %75 kısır mama olacak şekilde devam ettim. Önümüzdeki günlerde tamamen kısır mamaya geçmeyi düşünüyorum. Kısır mama olarak Hills kullanıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 134 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR