Yurt Dısındayım Herpes Virüs Tedavisi Yanlıs Mı?

kang14
kang14

3528 Puan

Sokagımızda ki 5 aylık kedi hastaydı. Herpes virüsü kapmıs. Gözü kısılıuor akıyor ve hapshrması hırıltılı sonumu öksürük atakları vardı.Veterinere götürdük.2 haftadır ilaç kullanıyor. Solunum iyiye döndü, öksürükleri baya azaldı.Gözü de iyi.Ama gözünü hala bşraz kısıyor gibi bazen.Ayrıca uyurken horluyor gibi hırıltılı.Hapsurması günde 1 defaya düştü..Yemesi içmesi iyi.Fakat burda ki veteriner hekim anlamadım nasıl tür ilaç veriyor 2 haftadır belirtiler gitmedi.Hatta yeniden 10 günlük daha ilaç verdi başka.Bir de lysin takviyesi vermişti Baya iyi geldi bu lysin ama hala kedinin ciğerlerinde hırıltısı gecmedi..

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128423

Viral enfeksiyon olduğu için zaten direkt bir ilacı bulunmuyor. İkinci tip bakteriyel enfeksiyon oluşması riskine karşı antibiyotik yazıyorlar. O hırıltı viral kaynaklıysa tabi ki antibiyotik etki etmez. Tavuğun yağlı yerinden haşlayıp şırınga ile kendi yutacağı şekilde yavaş yavaş bol bol içirin. Haşlanmış tavuk suyunun ciğerlerden mikropları söktürücü etkisi var, bir nevi balgam söktürücü şurup etkisi oluşturuyor. Bol sıvı alması çok önemli zaten. Kendisi de içebilir ama siz şırınga ile ekstradan içirirseniz daha iyi olur. İçme suyunu bile şırınga ile içirerek takviye yapın. Ne kadar çok sıvı alırsa o kadar hızlı geçer. Herpes virüs için genelde azitromisin etken maddeli antibiyotik önerilir, bu hastalıkta en etkili antibiyotik de odur. Sizin veteriner ne önerdi bilmiyorum. Amoksisilin de ciğerde bakteriyel enfeksiyon oluştuysa fayda ediyor. Viral enfeksiyonlarda ilaçlı tedavilerden daha çok bağışıklığın yükseltilmesi önerilir. Veterineriniz lysine önermiş zaten. Balık çorbası (en etkilisi sardalya) ona bu dönemde çok kuvvet verir. Gözü için yapmıyorsanız el yakmayacak kadar sıcak çay demine batırılmış pamuk bekletin çok iyi geliyor. B12 vitamini de viral enfeksiyonlarda çok etkili. Yine doğal tedavi olarak zencefil çayı içirmenizi öneririm. Tadı acı olduğu için şırınga ile içirmek biraz zordur ama kesinlikle çok etkili, öksürüğüne de iyi gelecek, virüsleri de öldürür, boğazında ağrı varsa geçmesine yardımcı olur. Haşlanmış tavuk suyuna demlerseniz daha kolay içiyorlar. Zencefil kediler için güvenli ve faydalı. 1 bardak sıcak suya bir çay kaşığı toz zencefil kullanmalısınız.

kang14
kang14

3528

Burada veterinerler insanlara kullanılan hiç bir ilacı vermiyotrlar ve aldırtmıyorlar da. Kendi laboratuvarlarında ilaçlarını kendileri yapıyor.Ve burda hayvanlara verilen ilaçların hepsi toz halinde.Ben de türkiyedeyken sokagımızda ki kedileri azitro ve immuneks ile bazı durumlar da veteriner önerisiyle 1 hafta da iyileştiriyordum. Ama burda cok uzun sürdü iyileşmesi kedinin o yüzden cok sasırdım. Biz Türkiye de agzı yara içinde, gözleri kapanms burnunda şarıl şarıl sümük akan kedileri bile 1 hafta bilemedin 10 günde iyileştiriyorduk bu şuruplarla bile (veteriner tavsisiyle). Burda böyle bir durum yok maalesef ona üzüldüm..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 121 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR