Kedim Kisirlasma Ameliyati Olup Gelen Yavrusunu Tanimiyor

Gamseslem
Gamseslem

306 Puan

Kedim 2 yasina yakin yavrusu 6.5 aylik erkek,
Yavrusunu 3 gun once kisirlastirmak icin veterinere goturduk sadece gün boyu veterinerde kaldi aksam eve getirdik fakat anne kedi yavrusunu tanimadi ve surekli tislayip vurmaya calisiyor 3 gun gecti hala ayni sekilde davraniyor ne yapmaliyiz nasil alisir veya alisir mi yavru cok uzuluyor annesi boyle yaptikca hala yaklasmaya calisiyor annesine sesleniyor fakat anne her defasinda vuruyor

2 CEVAP

EnesTilkici
EnesTilkici

866

Kokusu farklı geldiğinden maalesef olabilecek bir durum. Benim kedilerimde de oluyor. İçlerinden birini sadece veteriner muayenesine götürüp getirdiğimde biri hariç diğerleri tıslıyor veterinerden gelene. Yavrunun üzerine annenin tanıyacağı kokuları geçirmeye çalışın. Mesela tarağıyla önce anneyi tarayıp sonra yavruyu tarayın ya da sürekli yattıkları bir minder, örtü varsa onu yavrunun üzerine sürün. Böyle böyle zamanla alışır tanımaya başlar merak etmeyin.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Normalde kediler o kadar bile ilgilenmez zaten, 6,5 aylık olana kadar iyi davrandığı için şanslı sayılır. Yavrunun çok üzülmesi olayı dramatize etmek sayılır çünkü hemen her anne kedi yavrusunu ortalama 5 aydan sonra istemez. İstisnalar var tabi ki. Anne-yavru arasında her zaman kısırlaştırma sonrası ara bozulma ihtimali vardır, biraz daha geç yaptırsaydınız keşke. Anne kedi ilk önce kısırlaştırılmalı, yavru erkek kedi için koku bırakmadığı sürece acele etmeye gerek yoktur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 130 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80909 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR