Kedilerimin Su İçmesini Arttırmak İçin Bir Yöntem Buldum.sizce Nasıl?

kang14
kang14

3528 Puan

Kedimin biri 8 aylık ve böbreklerinde kristalleşme cıktı ama suab baslangıcta. Kedilerimin daha fazla su içmesi için ben kuru mama tabagının içine biraz su koyuyorum ve kuru mamalarını öyle veriyorum. Zaten yumusamadan direkt yiyiorlar suyuyla birlikte. Sizce bir sorun yaratır mı bu? Bu arada kedilerimi 4 öğün besliyorum bölerek gramları. Evde köpeklerin oldugu için serbest besleme yapamıyorum.

11 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13076

Dediğiniz şekilde hemen bitiriyorsalar çok sorun olmaz,
Fakat bekletirseniz kuru mama,suyla birleştiğinde yarım saat sonra içerisinde bakteriler üremeye başlar.
Zamanlamayı iyi ayarlamak gerekiyor ve arkadaşın da dediği gibi çok yumuşamadan yemeleri sağlanmalı.
Bunlara dikkat edilirse iyi bir yöntem bence.

kang14
kang14

3528

Su sebili ben de aldım. Ama yüzüne bile bakmıyorlar onun.Yas mamaların içine ben de su ekleyip veriyorum. Bu arada kuru mamalarını yumuşamadan yiyorlar hemen bitiriyorlar öğünlü verdiğim için az az sık sık vermiş oldugum için bekletmeden yiyip içinde ki suyu da içiyorlar.

Minminik
Minminik

14018

merhaba, bende japonlarda görmüştüm öğünlü besleyen biri kabın yarısına su koyup mamayı öyle ekliyordu hatta burda sormuştum cevap gelmemişti.
ben kuru mama harici ne verirsem suyun içinde vermeye çalışıyorum ama kuru mama kabımız otomatik olduğundan sulandıramıyorum


hangi mamayı kullanıyorsunuz neden bu kadar erken kristalleşme olmuş merak ettim

kang14
kang14

3528

Veteriner hekimimiz bu durumun stresten de olabileceğini söyledi.Sadece mama ve su tüketimine baglı değilmiş. Ve benim kedim her yere çiş yapıyordu kızgınlıga da girmişti ve idrae yolu enfeksiyonu da vardı. kısırlastırmaya götürdük. o ara farkettik ultrasonla bakıldı ve kana bakıldı.İdrar yolu enfeksiyonu ilerleyip böbrege gittiği için de olabiliyormus.Bunların hepsi stres yüzünden de olabilir dedi.

Linasuna
Linasuna

617

Bence araştırın kuru mama yumuşar ise yarın öbürgün dişlerinde problem olabilir biraz sert yemesi gerekli gibime geliyor.Bu arada ben kendime su sebili aldım çok işe yaradı ve yaş mamaların içine ben su koyup çorba gibi yapıyorum

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12269

Evet hangi mamayı kullanıyorsunuz?

kang14
kang14

3528

Ben annesiz kutuda parka atılmıs sekilde buldum 5 kardeşi daha 1,5 aylıklardı.Kardeşlerini sahiplendirdim ama bu bebişe sahip bulamadım.Ve aralarında en geri kalmış en zayıfı benim kedimdi.O kadar geri kalmıs ki anne karnında ve doğunca tüyleri cok seyrekti minicikti vücudu.Ben süt tozu ile sonra da 6.ayına kadar royal caninle besledim.Sonra da baska markaya gectim.Yurt dısındayım buranın markasıyla içeriği royalden daha iyi olan mamayla.Ama neden erken oldu bilmiyorum. Halbu ki kedim cok güzel de su içiyordu bana göre. Ya genetik, ya da anne karnında da yeterli beslenemediği için ve ya kuru mamadan bilmiyorum.Yaş mama da veriyordum hatta evde de yapıyordum.

Lunaspera
Lunaspera

677

Çok fazla değil içine 1 tane atın veya suyun içine atın erimeden alın mamaları kokusu aroması geçsin hafif suya o şekilde içerler daha çok mama vermediğiniz zamanlarda mama arayışında olacakları için

lwb
lwb

120674

Kristalleşme yaşayan kedime ben de aynı şekilde yaptım, işe yarıyor. Su pınarını ayakaltı, daha cok onların geçtiği ve kullandığı bir yere koyarsanız ilgisini çekecektir, bizimki evin koridorunda duruyor geçtikçe içiyorlar. Ayrıca evin her odasında su bulundurun ki gördükçe içmeye teşvik etsin. Ama size şöyle söyleyeyim, beslenme saatleri harici su içmesi kediler için yeterli değil çünkü kediler biyolojik ve alışkanlık olarak su ve nem ihtiyaçlarını avladıkları hayvanlardan karşılarlar bu yüzden siz ne kadar teşvik ederseniz edin, içtiği miktar özellikle böbrek ve üriner sıkıntı yaşayan kedilerde yeterli değil. Bunun için evet, mamasını sulu koymanız etkili bir yöntem, onun haricinde bol bol böbrek hastalıklarına uygun olan klinik yaş mamalarla besleyin, 4 öğün besliyorsanız en az 2si yaş mama olsun ve yaş mamasına bile su katın. Bu tür hastalıkların en önemli faktörü bol su ve nem.

Ahudr
Ahudr

11649

Gecenlerde bir arkadaş bentonit kumlarinda bu soruna yol acabildigini paylasmisti kum olarak siz ne kullaniyordunuz

kang14
kang14

3528

Ahudr
10637 Puan


Gecenlerde bir arkadaş bentonit kumlarinda bu soruna yol acabildigini paylasmisti kum olarak siz ne kullaniyordunuz


Evet bu durumu ben de baska bir yerde okumustum önceden.Kumların da böbreklere zararlı oldugunu okumustum ama nerdeydi hatırlamıyorum. Ben kedime yavrulugundan beri kokusuz bentonit kullanıyordum fakat 2 aydır tofudan yapılan doğal kokusuz kum kullanıyorum.Veterinerimiz kum hakkındq böyle bir ihtimalden bahsetmedi ki ben de sormadım bunu.Ama dediğiniz gibi baska yerde okumustum.Zaten bentonit kum bizim de kedimizin de akciğerleri için zararlıymıs tozları falan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR