Maddi yeterliliğe sahip olduğumu düşünüyorum fakat nasıl bir köpek sahiplenmem gerektiğini ve masrafların min- max aralıklarını ve bakımı konusunda bana bilgi verebilecek biri var mı
İlk sahiplendiğinizde fazla harcama yapmanız gerekecek, ondan sonra o kadar sıkıntıya sokmaz. İki doz karma aşı yaptıracaksınız, bu aşı olmazsa köpeğin hayatı tehlikede olur, ikisi 1800. Bir doz bronşit aşısı yaptıracaksınız, köpek için oldukça önemlidir, barınak hastalığı diye bilinen bir ciğer enfeksiyonunun önüne geçer, aşı yapılmazsa tedavisi için çok daha fazla harcamanız gerekir, o tek doz 900. İki doz da lyme aşısı yaptırmanız gerekiyor, belki duymuşsunuzdur, kene yoluyla bulaşan bir hastalık, insana da geçiyor, dünyaca ünlü insanlardan bazıları bu hastalığa yakalanmıştır (Bella Hadid, Avril Lavigne, Justin Bieber) gibi, oldukça ağır bir hastalıktır, köpeğinize geçmemesi için iki dozu 2400 yapıyor. Kısırlaştırma erkek köpek için 4000, dişi için 5000'den başlar. Kuduz aşısı 750 lira, tarım müdürlüğünde kuduz aşısını daha uyguna yaptırıp kimlik çıkartabilirsiniz. İç dış parazit 450'den başlar. Köpeği dışarı çıkarmazsanız en az 3 ay yeter. Mamasını bütçenize uygun seçersiniz. Aşıları ve kısırlaştırmayı hallederseniz sonrasında hastalanmadığı sürece çok masrafı olmaz. Yavru köpek alırsanız aşı masrafı daha çok olur çünkü hem yavruyken hem yetişkin olunca aşı yaptırmanız gerekiyor onlarda maternal antikor bulunduğu için. Yetişkin bir köpek alırsanız aşıları en az üç yıl korur, ömür boyu bile koruyabilir. Bazı insanlar aşılarını yaptırdıktan sonra köpeklerine bakamayıp ücretsiz sahiplendirmek isteyebiliyor, öyle birinden kısır bir köpek sahiplenirseniz masrafı daha az gelir ama sonuçta en az 3 yılda bir aşılanmaları gerekiyor. Köpek alacaksanız aileden bir üyeymiş gibi düşüneceksiniz ve bu üyenin sigortası olmayacak, devlet hastanesi yok, hastalanınca özelde tedavi ettireceksiniz öyle düşünün. Veterinerlik fakülteleri daha hesaplıdır ama onlar da çok ucuz değil.
Köpek bakmak çok ciddi bir iştir. Bunun için ekonomik olarak sorunsuz olmak yetmez.
Önce şunların cevabını vermelisiniz…
Sabah 6da kalkıyorsanız 5te uyanıp onu tuvalete çılartacak mısınız. Evde kimse yoksa Akşam direkt eve dönmeniz gerek. Döner dönmez yine 1 saat dışarı çıkartacak mısınız. Bu istisnasız hergün olacak. Ve ortalama 10 yıl sürecek.
Alayım deneyeyim. Olmazsa bırakırım diye düşünüyorsanız almayın. Köpekler deneyip yanılmayla bakılacak hayvanlar değilller.
Hastalığı olacak. Yavruysa Evin ortasına çiş kaka da yapacak. Belki yaşlılığında da aynı şeyleri yapacak. Bunlara sabırla katlanabilecek misiniz.
Yavru bir köpekse muhtemelen ilk haftalar evde ağlayacak. Komşular sorun yaratır mı?
Bunları kendi kendinize cevaplayın lütfen. hesap sorulması gibi algılamayın.
Ben köpek konusunda çok hassasım.
Kesinlikle bir canlıyı kendime alıştırıp yarı yolda bırakma gibi bir sorumsuzluğum olamaz sürekli evde olan biriyim şuanlık çocuğumda yok ( çocuta istiyoruz) en fazla kursum olduğunda 2 saat evde olmuyorum haftada 2 gün onun dışında rutin aile ziyareti akşamları 2-3 saat onda da yanımda olur zaten kesinlikle yarı yolda bırakılmış bir can istiyorum çünkü ona ömür boyu güzel bir yuva verebileceğime eminim eşimde bende bu konuda çok hassasız şuanlık tek problemim havlama ( kirada olduğum için ) ama binada köpek bakan olduğunu biliyorum ama o havlamıyor ben sahiplenirsem çok fazla havlar mı şikayet eden olur mu onu kestiremiyorum ( alarm sesinden , evde içilen sigaralardan , horlama sesinden bile rahatsız olup sürekli gruba yazan insanlar var ) beni en çok korkutan bu o yüzden sahipleneceğim canı bunları detaylı araştırıp sahiplenmek istiyorum ama çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Tüm köpekler avcıdır. bu içgüdüyle ve bu dürtüyle birçok cins havlar. Kaniş diye tabir edilen vb küçük cinsleri tercih etmeyin bence. havlamayı kontrol edebileceğinize inanıyorsanız, eğitimle mümkün, golden ya da labrador alabilirsiniz. Bunlar yumuşak huyludur. Ve barınakta terkedilmiş halde bolca bulunur.
Barınaktan bi canın hayatını kurtarabilirsiniz. 😊
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor