Kedimi Kısırlaştırdıktan Sonra Bölgesel Tüy Dökülmesi Yaşadı.

Merhaba, erkek british shorthair bir kediye sahibim. Kedimi yaklaşık 2 hafta önce kısırlaştırdım. Kısırlaştırdıktan sonra sağ arka bacağının ve karın bölgesinin birleştiği yerde ceviz büyüklüğünde bir kellik oluştu. Veterinerime götürdüğümde mantar olmadığını, stresten kaynaklı olduğunu söyledi. Boyunluk verdiler. Ancak boyunluk aşırı derecede stres yaptı ve çok üzgün duruyor. 5 gündür takılı ve dün gece kendi kendine çıkarıp kellik kısmını tekrar yalayıp tahriş olduktan sonra kabuk bağlayan yerleri yolmuş, ufak ufak kanatmış. Tekrar taktık boyunluğu şimdi. Hiç içime sinmiyor üzgün olması. Aynı durumu yaşayan biri yardımcı olabilir mi?


10 CEVAP

songuladali81
songuladali81

103326

Kediniz her ne kadar üzgün ve stresli olsa da boyunluğu çıkarmayın. Veterineriniz önerdiği tedaviyi uygulayın. Kısa sürede geçer inşallah.

songuladali81
songuladali81

103326

Ablamın kedisi de stresten mantar oldu ve mantar tedavisi gördü. O boyunluğu aylarca taktı. Veteriner in verdiği mantar tedavisinden pek bi fayda görmediler. Daha sonra kendisi kantaron yağı sürdü. Sabırla kantaron yağı ile tedavi etti. Şimdi hiçbir şeyi kalmadı. Boyunluğu da çıktı. 😂

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

710

Ayrica veterinerimin dedigine gore bir yaranin 7 gunden fazla kapanmamasi ciddi bir saglik sorununa isaret ediyormus. Benim kedim 2 hafta baslik takti kisirlastirilinca. Iyilesince kabuk gecmek bilmedi kopardi. Lutfen deneme yanilma yapmak yerine direk test ettirin.

Teşekkürler yanıtınız için, çıkarmamakta kararlıyız ancak başka biri böyle bir sorun yaşadı mı merak ettim. Tedaviyi nasıl sürdürdüler..

Ben de şimdi önlem olsun diye süreceğim kantaron yağını her gün. Belki de vardır ışıkta görünmemiştir diye 😂

songuladali81
songuladali81

103326

Sabırla her gün sürün. Yakında geçecek.👍🏻👍🏻

Mini2019
Mini2019

11519

Benimki de ameliyatta kapmıştı mantarı. Sonra da hep taşıdı bünyesinde. Hala uğraşırız dönem dönem.


Stresten olduysa boyunluk daha da strese sokmaz mı.
Boyunluk dışında bir ilaç vermediler mi?
Örnek alıp baktılar mı derisinden?


Başka bir veterinere gösterin isterseniz. Mantarsa Ameliyatı yapan vet. Böyle bir sorumluluğu üstlenmek istemez

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

710

Benim aklima ilk gelen fip oldu. Cunku bolgesel tuy dokumu yapabiliyor.


Ayrica kisirlastirma sonrasi bagisiklik dustugu icin ortaya cikmasi daha kolay oluyor. Eger gazli aneztezi olmadiysa mutlaka fip ve corona testi yaptirin. Benim kedimde kendi yoldu kabuklarini. Fip teshisi koyuldu 1 ay sonra. Ve çok zor durumdayiz. Tedavisi çok zor ve ilerlemis durumda.


Siz aynisini yasamamak icin emin olun. Teshis hem hayat hem para kurtarir. Sonradan vereceginiz ucretler çok daha fazla. Bu arada corona pozitif olmasi tek basina fip demek degil.


Veterinerinize danisin derim. Ayrica sariligina baktirin. Sarilik kulak ici ve gozlerden belli oluyor. Test gerekirse 0.4 ust deger. Aklinizda olsun.

songuladali81
songuladali81

103326

Ablamın kedisi tüy kesimi için her zamankinden farklı bir yere gittiği zaman orada enfeksiyon kaptı. Mantar tedavisi uzun sürüyor. Sabırla beklenen bir süre sonunda iyileşti. Sizede acil şifalar. Büyük geçmiş olsun.

songuladali81
songuladali81

103326

Dostlarımız veteriner ortamlarında korkup strese giriyorlar. Benim kedim ay başında operasyon oldu. eve gönderirken boyunluk takmadılar. İkinci gün dikişini söktü. (takip etmeme rağmen) Yaramaz çocuklar. ;) Fotoğrafını veterinere gönderdim dikiş atmamız lazım dedi götürdüm fotoğrafta göründüğü gibi değil dikişe gerek yok dedi bu sefer boyunluk takıp gönderdi. Operasyona geldiği gün çok sakindi o yüzden takmadık o gün boyunluk dediler. Şimdi on günü geçti. İyileştik. Boyunluk çıktı. Demem o ki evden ayrı farklı bir ortamda strese giriyorlar canları yanacak bildikleri için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 239 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR