Kedim Çok Ürkek Ve Hırçın Napabilirim

miahatis
miahatis

168 Puan

Merhaba bir kedi sahiplendim 1 haftayı geçti .bahçemizde yüksek tellere asılı kalmıştı kendim gördüm itfaiye eşliğinde kurtardık. Yaklaşık 2 hafta belediyenin veteriner kliniğinde kaldı arka bacağını kesmek zorunda kalmışlar. Sokağa bırakacaklardı 3 bacağının kaldığını öğrenince ben sahiplendim ama kendisi çok ürkek. Tek bildiğim dişi olduğu. Bizden saklanıyor,ben de olabildiğince kendi haline bırakıyorum. Mama,su ,kum gibi ihtiyaçları yanında ama saklandığı yerden nadiren çıkıyor aşılarını en kısa sürede yaptıracağım ameliyatın üstünden zaman geçmesini bekliyorum. onun bana güvenip saklandığı yerden çıkması için ne yapmam gerekiyor lütfen bilgi verebilir misiniz ?

2 CEVAP

Minminik
Minminik

14018

öncelikle sizi tebrik ederim yaptığınız çok güzel bir davranış dilerim başkalarınada örnek olur.
çocuk travma atlatıığı için şu an davranışları normal, tüm kediler ilk 1 haftayı yer değişiminde aşırı stressli geçiriyor.
ona karşı yavaş ve melodik bir sesle konuşun, ödül maması sıvı mamalardan uzatın elinizden beslenmeye alışsın, ufak ufak sevdirerse başının üzerini sevin
çıkması için zorlamayın ama birazcık yanında zaman geçiri elinzde ödül maması ile o çıkana kadar bekleyeceksiniz böyle böyle alışacak.
youtubeda kediyi alıştırma videoları izleyip oradanda tavsiyeler edinebilirsiniz
eğer çok stresli olduğunu düşünüyorsanız, gimcat relax paste verebilirsiniz sakinleştirici etkisi vardır kendini daha rahat hisseder.


ihtiyacınız olan zaman kedişte azıcık travmalı olduundan.
tüyü kadar ömrü olsun

songuladali81
songuladali81

103326

Ona sevebileceği şeyler verin. Küçük atıştırmalıklar ödül mamaları.. İlgisini çekebilecek oyuncaklar alın. Kediler olta oyuncakları çok seviyor. Ona yaklaşmaya çalışın. Sevin, kendinin bundan sonra güvende olduğunu hissetsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 131 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR