Ayni Markanin Farkli Aromalarini Karistirmak Hakkinda Ne Dusunuyorsunuz?

forbs
forbs

3057 Puan

Merhaba, gunun buyuk cogunlugunda disarida olan cok enerji sarfeden kedilerim var. Bozita marka mama kullaniyoruz cok da memnunuz degistirmeyi dusunmuyorum fakat sorum su; bozita outdoor mama kullanamiyoruz cunku sadece 2kg satisi var ve birden fazla kedim oldugu icin 2ser kg halinde almak bayagi masrafli oluyor ben de indoor geyikli 10kg aliyorum. Sizce indoor geyikli ve outdoor kuzulu karistirilarak verilebilir mi? Hem bu sekilde geyikliden de sıkılmamış olurlar ama bazi kisiler karistirmayi hic onermiyor siz ne dusunuyorsunuz? En azindan %75 indoor , %25 outdoor seklinde kullanilsa nasil olur?

4 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Ben karıştırın derim, tek tip beslemekten yana olmadım şahsen hiçbir zaman. Senelerce aynı protein türü/marka ile besleme yanlısı da değilim. Bazı görüşler kedilerin aynı mama ile ömrü boyunca beslenebileceğini ve hiç sıkılmayacağını savunsalar da, ayrıntılı düşününce oluşabilecek sağlık sorunları ve aşırı iştahlı olmadığı sürece her kedinin mamasından eninde sonunda sıkılabileceği akla geliyor. Örneğin benim kedim 2-3 ay sonrasında hemen sıkılmaya, daha isteksiz yemeye başlıyor. Hiçbir mama da tamamen mükemmel değil, her ne kadar oranları dengeli görünse de, pakete giriyor, çeşitli koruyucular ekleniyor, skt tarihi geçse dahi bozulmayan birçok mama gördüm "kaliteli markalar"dan bile. Ayrıca mamanın iyi gelip gelmediğini de zamanında kestiremeyebilirsiniz, o yüzden farklı tür/markaları karıştırarak beslemek hem daha zengin protein kaynaklarıyla beslenmesini, hem de farklı mamalardan farklı vitaminler almasını sağlar, iyi gelmeyen bir durumda son ana kadar aynı mamayla devam edip son anda değiştirmek organlarda dönülmez sorunlara yol açabilir, dediğim gibi gerçekten hiçbir mama mükemmel değil. Keşke her birimiz taze taze evimizde her gün hazırlayıp alması gereken vitamin, taurin vs. miktarlarını da dengeli ayarlayıp barf diyetlerle besleyebilsek ama ülke şartlarında bu pek mümkün değil, kimse yeterli bilgiye de tam olarak sahip değil. :) O yüzden sıkılmasını ve olasılı hastalıkları da önlemek için çeşidi artırmak kanımca en iyisi. Sadece kaliteli ve onlara "iyi gelecek" mamalarla besleyin yeter, bu en önemlisi. Zaten birden fazla kediniz var yazdığınıza göre ve birine iyi gelen mama diğerine iyi gelmeyebilir, bu da hemen kendini belli etmeyebilir, çok uzun sürede ortaya çıkan rahatsızlıklar mevcut, kediler zaten son ana kadar çoğu hastalığı belli ettirmeyen canlılar maalesef. Genelde de bu yüzden her kediyi farklı mama ile besleyenler de mevcut.

Mslna01
Mslna01

9774

Mamaları devamlı karıştırıp vermek kedilerde sindirim problemlerine neden olur tek bir mama seçip oradan devam etmelisiniz karışım sadece mama geçişlerinde olur o da sindirim sisteminde sorun olmasın ishal kabızlık gaz vs diye

AyseMia
AyseMia

111368

Bir konuyu daha eklemek gerekirse; kediler doğalarında da zaten tek tip beslenmiyorlar, bir gün fare, bir gün kuş, börtü böcek avladıklarını düşünürsek onlar da son derece çeşitli protein kaynaklarıyla besleniyorlar. :) Ev ortamında tek tip protein kaynağıyla beslemek bu düzene yine ters düşüyor.

forbs
forbs

3057

Bozita active kisirilastirilmis kedi mamasinin 10kgsi cikmis 🥳 karistirmak yerine direkt active’e gececegiz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 166 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81913 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR