Merhaba.kedim 9 Aylık Bir Dişi.kısırlaştırma Veya Çifleştirme Yaşı Geldi.kızgınlık Dönemi Başladı.

Kedim evde çıldırıyor.Sırt bölgesine dokunduğumuzda kuyruğunu havaya kaldırıyor.Kalça bölgesine dokunduğumuzda ise saldırıyor.İntihar edecek diye çok korkuyorum.Şuanda kısırlaştırmaya durumum el vermiyor ve zaten kısırlaştırmakta çok istemiyorum.Çiftleştirmek isterdim fakat ailem yavru kedileri 1 aylığına da olsa istemiyor.Kısır erkek kedi ile çiftleştirilebilir mi?Çiftleştirilebilirse kızgınlık dönemi geçer mi?

5 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şuan zaten çiftleşmek için küçük ve yavrular en az 2 ay anne ile kalmalı. Kısır erkek kediler ameliyat sonrası hormon seviyeleri düşene kadar ergenlik davranışları gösterebiliyorlar fakat çiftleşecek kadar gösteren var mıdır bilmiyorum. Bence şuan en iyisi doğal sakinleştirici kullanmanız olur. Bununla ilgili konu açılmıştı,oradan bilgi edinebilirsiniz

Gul36
Gul36

113368

İntihar falan etmez ama strese girer. Zaten acı çekmiyor, merak etmeyin. Onun için doğasında olan bir süreç bu. Birkaç gün sonra geçecek. Bu süreçte sırtına ve kalça bölgesine fazla dokunmayın. Kulaklarını okşamak sakinleştirici olabilir. Şu anda sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var. Ayrıca lazerle oynatmak normal zamanlar için çok sakıncalı ama kızgınlık sürecinde başka hiçbir şekilde oyalayamiyorsaniz lazerle oynatabilirsiniz. Benim kedimin dikkatini bu şekilde dağıtabilmiş ve poposunu kaldırma hareketlerini vs. yapmasını unutturabilmiştik.


Yalnız eğer kısırlaştırmazsanız bu böyle devam edecek maalesef. Aynı şeyleri ayda belki birkac kez yaşayacaksınız. Hem kediniz hem de siz sıkıntı çekeceksiniz. Acı çekmiyor evet, ama büyük stres altında. Ne olduğunu anlayamadığı bir şey yaşıyor sonuçta. Bu nedenle eğer çiftleştirmeyecekseniz kısırlaştırmanız en doğrusu olacaktır. Çünkü kısırlaşmaz ve çiftleşmezse kötü huylu tümörler oluşabilir vücudunda. Hem ruhsal hem de fiziksel açıdan kısırlaştırma en iyi yoldur.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kısır erkek kediyle çiftlelebilir ama döllenme olmadığı için kızgınlığı geçmez.Benim kızım da kızgınlık döneminde kısır erkek kedimle çiftleşiyor ama bu kızgınlığı kesmiyor.Bir iki damla biberiye yağı damlattığınız pamukla ensesini ovalayın sonra pamuğu sırtına sürün biraz tarayım yağ havalansın.Benim kızımı pamuk gibi yapıyor.Umarım sizde de işe yarar.

Teşekkür ederim.Kısa zamanda kısarlaştımayı planlıyorum.Malum öğrenci olduğum için biraz zor oluyor.

Teşekkür ederim.Umarım işe yarar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 572 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR