Islak Fip Deneyimleriniz

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

710 Puan

Kedim islak fipe yakalandi. 19.02.2024 tarihinde %80 ihtimalle fip olduguna dair kaniya varildi.


%80 denilmesinin sebebi fipin sadece klinik deneyimlere gore belirtileri bilindiginden %20 aciklik birakiliyormus.


Bizim kedimiz Scottish Straight cinsi 11 aylik disi.


Kisirlastirilmasi 09.01.2024 tarihinde yapildi. Ateslenmedi sonucu 2 veteriner degistirdik.


Fcov, biyo kimya, kan, rivalta testi yapildi ayrica ultrason ve rontgen ile bakildi.


Yogun enfeksiyon nedeniyle apar topar ameliyat edildi. Dalak, mideye giden bazi damarlar, omental, pankreasin bir kismi alindi. Mide ve bagirsakta bulunan enfeksiyonlarda ameliyat sonrasi sivi basilarak akitildi.


Ameliyat sonradi fip olmama ihtimaline karsi 3 gün bekleyelim dedi veterinerimiz.


Eger iyilesme gozlemlersek fip degil diyecek. Ancak degisiklik yoksa fip ilacina baslayacagiz ve bu ilacin 72 saat icinde kediye etki etmesi beklenecek. Bu arada enjeksiyon ile 2 hafta gidilecek.


Diger haftalar icin hap formunu verecekler. Islak Fip icin hap formu en iyisi denildi bize.


Sonuc olarak kizimiz çok aci cekti. Karni boydan boya yarik, safraydi, sarilikti derken her seyle savasiyor. Bu tarz durum yasayan oldu mu? Daha 10 gunde 30 bin tl odedik. Cogu yabanci forumda iyilesme ihtimalinin olmadigi yaziyor. Lutfen bana deneyimlerinizi anlatin.


(Not: kullanilacak olan fip ilacinin markasi “basmifip”.)

10 CEVAP

Dann
Dann

1173

yapılan tetkikler sonrası teşhis koymuş olmalıydı gibi geliyor. ıslak fip için konuşursak röntgende vücutta biriken sıvıyı rahatlıkla görebiliyorlar. göğüs kafesi vs sıvı doluyor hep. Biyo kimya testindeki A/G oranının düşmesinin sonuçlarından biri damarlarda sıvı tutulamıyor. A/G 0,6 nın altındaysa, röntgende göğüs kafesinde karında vs sıvı birikmesi belirlendiyse, rivalta testi fip sıvısından alınan örnek ile yapılıyor ve neredeyse tam teşhis yapılabiliyor. Rivalta testi sonucunda da evet bu sıvı fip sıvısı diyebiliyorsa. tedaviye hemen başlamalısınız. enjeksiyonlar haplardan daha çabuk etki ettikleri için ben de enjeksiyon kullanmıştım. eğer tedaviye başlamadıysanız maalesef bu belirtiler sonrasında 10 gün için kaybedebilirsiniz . Çok hızlı ilerliyor çünkü 3 gün beklemek herşeyi geciktirebilir. çok geçmiş olsun.

Puffy2021
Puffy2021

3531

@Dann sizin kediniz ne durumda tedavi biteli kaç ay oldu değerleri nasıl böbrek karaciğer? Sanırım sizinle konuşmuştuk 60 gün olunca tedaviyi bırakacağınızi söylemiştiniz doğru mu hatırlıyorum bilmiyorum da.

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

710

Bizim kediminizin vucudunda enfeksiyona bagli ele gelen yumrular olustugu icin ultrasonda enfeksiyon sivisiyla karisiyordu.


Dun (26.02.2024) tekrar basladik 1. Gunden enjeksiyon ile baslaniyor.


Yogun sarilik var 1.7 deger.


Zaten fip kanisina varilmasinin sebebi ag nin 0.4 olmasi.


Ancak veterinerimiz hic bir zaman %100 fip diyemeyiz, henuz kesin kaniya varacagimiz bir test yok dedi.


Safra kesesinde camur, sarilik, sivi birikimi tabi ki ilk basta fipi one cikariyor. Ancak dedigim gibi yogun bir enfeksiyon var ve ameliyattan sonra tekrar yayilima gecti. 6 gün oldu ameliyatta bir çok organi alindi. Simdide bagirsaga saldiriyor. Ishal yapti. 3 guclu antibiyotik kullaniliyor. Her gün ozonlu serum aliyor. Atesi ise 40 larda dusuruyorlar geri cikiyor. Bir yandan fipe baslamak iyi mi kotu mu bilemedik.


Elimizden geleni yapiyoruz. Kizimizda savasiyor. Yasamak istiyor bize gore. Vucuduna gore çok hastalikla savasiyor. Ama yolun sonunu kaybettik. Umarim fip ilaci iyi gelir. Carsamba gunu belli olacak.

Dann
Dann

1173

Umarım tedaviye cevap verir zor zamanlar gerçekten. Tekrardan çok geçmiş olsun, iyi haberleri görelim burada.


@Puffy2021 evet 60 günden sonra yaptığımız test sonrasında ilacı bıraktım 3 ay sonra tekrar kontrol testi yaptırdık. Şuan Bazı karaciğer değerleri hafif yüksek , karaciğer desteği kullanıyorum extra olarak. Onun dışında genel durumu gayet iyi.

Puffy2021
Puffy2021

3531

Karaciğer bizimde yüksek hangi desteği kullaniyosunuz

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

710

Çok uzgunum ancak persembe gunune uyutma karari verildi. Enfeksiyon hizla ilerliyor tekrar ve bu defa bagirsaklari sarmis. Fip ilacina cevap vermiyor. Çok çok uzgunum

Puffy2021
Puffy2021

3531

Ayyy aşırı üzüldüm. Uyutmazsaniz çok acı mı çekiyormuş

Puffy2021
Puffy2021

3531

İstanbuldsysaniz Lima veteriner var Avcılar'da oraya da bir gösterseniz olur mu belki başka bur bir çözüm bulur

Lilibeth
Lilibeth

10496

Petcore35 in eidd kapsüllerini de deneyin son çare artık denemedik demezsiniz

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

710

Son care testler yenilendi tablolar iyice kotulesmis durumda. Kizimin albumin degeri 1 cikti. Enfeksiyon tum vucudunu sarmis ve karacigerde sivi kacagi var. Sarilik 1.7 den 2.5 e yukselmis. Vucut antibiyotikleri kabul etmiyor. Uyutmamak icin bir sure albumin arttirilmasi denenecek. Veteriner ne kadar uygun gorurse. Elimizden geleni yapiyoruz. Son care kan nakli gerekebilir denildi. Ancak kizimin derdi 1 degil. Enfeksiyon en onemlisi. Çok guclu bir enfeksiyon var vucudunda ve yerinden kalkamiyor. Ama kafasi hep dik. Yemek ve su 10 gundur yemiyor icmiyor. Serumla ayakta tutuyoruz. Bilmiyorum o da direniyor sanki. Ama eziyet gibi bir yandan. Neyse biz elimizden geleni yapiyoruz. Kizim duzelir umarim ancak iyi bir durumda degil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 202 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR