Kısırlaştırma Ameliyatı Sonrası Yardımınıza İhtiyacım Var

gamzegumus1
gamzegumus1

729 Puan

Merhabalar arkadaşlar.Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine kedimi dün ilimizdeki veterinerlik fakültesinde kısırlaştırdım. Arkadaşlarım bir hocada yaptırmıştı,randevu alırken ve sabah gittiğimde ameliyatı bu hoca yapacak ameliyatı değil mi diye teyit aldım.
Kan testlerinin ardından kedimi 10 gibi bıraktım, gelip 15.00’da almamı söylediler ve gidip aldım.
Kedim yol boyunca sessizdi ama eve yaklaştıkça inlemeye başladı. Herhalde stresten diye düşündüm ancak eve geldiğimizde acıdan bağırmaya, kendini sağa sola atmaya başladı. Ardından ise birkaç kere kahverengi şekilde kustu. Ben tekrar fakülteyi aradım, kedimin çok ağrısı olduğunu ve kahverengi şekilde kustuğunu söyledim. Tekrar getirin dediler. Götürdüğümde hoca ameliyatın çok iyi geçtiğini, ameliyatı X asistanın yaptığını kendisinin de onu asiste ettiğini söyledi. Zaten ben bu andan itibaren sinirlendim çünkü ben hocanın yapacağı sözüyle randevu almıştım ve ücreti ödemiştim. Kedimin çok ağrısı olduğunu, diğer arkadaşlarımın kedilerinde böyle ağrı olmadığını söyledim. Onlar da bu durumun normal olduğunu ağır bir ameliyat geçirdiğini, ağrı kesici mideye zarar vereceği için yapmadıklarını söylediler. Mecbur kediyi alıp eve tekrar getirdim.
Ancak bildiğim kadarıyla kediler ameliyat sonrası uyur, sersemler. Ancak benim kedim hala acıdan inlemeye ve bağırmaya devam ediyordu. Bunun üzerine başka bir kliniği aradım ve durumu anlattım. Onlar bu durumun kesinlikle normal olmadığını, kediyi tekrar getirmem gerektiğini söylediler. Götürdüğümde mide koruyucuyla birlikte ağrı kesici yaptılar, bunun üzerine kedim rahatladı ve biraz da olsa uyudu. İkinci klinik ayrıca sargının çok büyük yapıldığını, kedinim bundan rahatsız olduğunu söyledi.
Kedim dünden beri aşırı halsiz ve mutsuz bir şekilde yatıyor. Yemek yemiyor, su içmiyor. Sürekli diliyle ağzını yalıyor ve arada inliypr. Kendimi çok kötü hissediyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen tecrübesi olan arkadaşlar cevap verebilir mi?

5 CEVAP

zey940
zey940

2676

Normal değil ameliyattan sonra ağrı olmaz, halsizlik olabilir. Sarı renk kusar safra çıkartır yani sadece. Ameliyatı ya hatalı olmuş ya da başka bir hastalığı tetiklemiş. Fakültedekiler götürmeyin başka bir veterinerle ilerleyin.

songuladali81
songuladali81

103326

Kedilerde kısırlaştırma operasyonları genelde sorunsuz geçen yani başarılı ameliyatlardandır. Herhangi bir sorunun çıkma ihtimali oldukça düşüktür. Kedinizi ihmal etmeyin.

Ahudr
Ahudr

11439

Su icmiyor ve yalaniyorsa mutlaka siringayla yavas yavas su icirin arkadaslarinda defigi gibi mutlaka iyi bir veterinerden destek alın

Mslna01
Mslna01

9520

Kedinizin kusması narkozu atmaya çalışıyor halsizlik normal ama yinede içiniz rahat etmiyorsa bir veteriner hekime götürün

Busragoksoy
Busragoksoy

146

kediniz erkek ise kısırlaştırma sonrası pek sıkıntı yaşanmıyor normal şartlarda. Kedimizi kısırlaştırdığımızda, narkoz etkisinden çıkınca sıkıntı yaşamadık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 180 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR