Gimcat Kedi Macunu

Mianaz
Mianaz

337 Puan

Merhaba arkadaşlae gimcat kedi macunu kullanıyorum kedim severek tüketiyor multivitaminden az biotinden ve taurin den az az veriyorum iki günde bir internette cok araştırdım bazıları zararlı olduğunu söylüyor kedimin tüylerindeki dökülme oranı azaldı iyi geldi yani ama karaciğerde birikme yapabiliyomuş doğrumu bilgisi olan varmı acaba

6 CEVAP

riuhole
riuhole

3534

Kediniz eğer tekir ise vitamin taurine ve prebiyotik macunlardan çok sık vermeyin çünkü tekir kedilerin bu tarz ek gıdalara çok ihtiyacı olmuyor. İki üç günde azar azar vermeniz en sağlıklısı. Taurinei zaten kediler içeriğinde taurine olan mamalardan yeterince alıyor fazlası kalp fonksiyonunu olumsuz etkileyebiliyor. Böbrekte birikim yapan vitaminin fazla alınması oluyor genellikle aşırıdan kaçınırsanız zararı olmuyor. Her şeyin fazlası zarar ama yeterince verdikten sonra öyle her denilene de kulak asmanıza gerek yok.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Tekir kediden kastedilen domestic home cats gibi melez kedilerse bilimsel açıklaması şu olabilir: Melez kediler safkan kediler gibi kalıtımsal birtakım hastalıkları taşımadıkları için daha dirençli oluyorlar.Bu da onları diğer kedilere göre daha sağlıklı yapıyor.

Heiter
Heiter

115202

Tekir kedilerin, bu tarz ek gıdalara ihtiyaç duymayışının bilimsel bir açıklaması var mıdır? Aksi takdirde, kulağa pek mantıklı gelmiyor.

Mianaz
Mianaz

337

Kedim Scottish fold teşekkür ederim ❤️

dilex
dilex

4519

Macun degil kapul seklinde vitaminlerden veriyorum hafta da 3 4 tane

dilex
dilex

4519

Gimcatin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 614 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR