Kedim Öksürüyor

Kurhanz
Kurhanz

1943 Puan

2,5 aylık yavru kedim oyun oynarken birden garip sesler çıkararak öksürmeye başladı. Bir iki kere yaptıktan sonra durdu ve oynamasına devam etti. Acaba bu nedir ?

6 CEVAP

aysegunerr
aysegunerr

114944

Bir şey(tüy, yememesi gereken bir cisim...) kusmaya çalışıyor olabilir. Soğuk algınlığı, alerji veya solunum sistemi hastalığı vs. olabilir. Kumu çok tozuyorsa kumdan da kaynaklanabilir. Sürekli olan bir şey değilse tahminimce bir şey kusmaya çalışmış olabilir. Gözlemleyin tekrarlıyorsa, veterinere götürmelisiniz.

Gul36
Gul36

113368

Boğuluyor gibi mi ses çıkartıyor? Oyun oynamadan önce su içmiş miydi? Benimki genelde su ters tarafa gittiği zaman öyle sesler çıkartıyor.

Gul36
Gul36

113368

Aynı benimkinin çıkardığı sese benziyor. Hani böyle bizde de gıcık yapar da onu çıkarmak için öksürürüz ya, öyle gibi. Ben ilk duyduğumda bir şey oluyor sanıp korkudan ağlamıştım o kadar yani. Acaba sudan falan tıkanıp böyle arada öksürmeleri normal bir şey mi ki? Benimki genelde her su içtiğinde oluyor çünkü.
Evet, veterinerinize kontrol ettirmeniz en iyisi olur. İçiniz rahat eder en azından.

Kurhanz
Kurhanz

1943

Oyun oynamadan 10-15 dk önce kuru mama yiyip , şu içmişti. Bir de oyun olsun diye kumunu tozutuyor ara sıra fakat kuma girdiğini görmedim. Veterinerimizi aradım bir daha gözlemlenirse getir dedi. Zaten 9 Haziran'da karma aşısı için götürmem gerekiyor öksürmeye devam etmese de kontrol ettirebilirim. Tam boğulma değilde boğazını zorlayarak bir kaç kere öksürdü. İlk başta dışarıda köpek havlıyor sandım. Öyle bir Desti.

Kurhanz
Kurhanz

1943

Evet ya bende dedim bir şey takıldı boğuluyor. Bende ağladım. Annem sırtını sıvazlamaya çalıştı ama bizden kaçıp köşede öksürüp geri geldi. Babam tüyden olabileceğini söylüyor ama bence de içimin rahat etmesi için veterinere götürmek gerek.

nyancat
nyancat

9149

Aynı şeyi bende yaşadım normal otururken 2-3 defa öksürdü veterinere götürmek üzereydim bir daha öksürmedi bi defa daha denk geldim kusacak olduğunu düşündüm ama daha önce hiç kusmamıştı öksürdükten sonra da hiç kusmadı çok önemli bir şey olmasa gerek tozdan veya sudan olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 849 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR