Dış Parazit Damlasını Yalarsa

ilaydacakir
ilaydacakir

979 Puan

Bugün evde iç dış parazitini kendim yaptım. Dış parazit damlasını yaparken sakin durmadığı için ensesini ortalayamadım. Ulaşıp da yalayamıyor ama ayağı ulaşıyor kaşımak isterse. Sonrasında ayağını yalasa bi sıkıntı olur mu? İlaç kokusu duyunca tiksiniyor gerçi ama gerildim çok

9 CEVAP

Mslna01
Mslna01

9774

Evet kedi zehirlenir dikakt edip gözetim altında tutmanız gerekmektedir zehirlenir dikkat edin

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Bu damla zehir moda oldu ne desem bilmiyorum. Sonra elma sirkesi önerince çağdışı oluyoruz.

ilaydacakir
ilaydacakir

979

Tüylerini sileyim o zaman biraz gece ben fark etmeden yalamasın

Duygutum
Duygutum

3375

Yaladığı miktarda çok önemli. 4 kedimin hepsi 1 kere de olsa patisiyle silip yalamıştır tadından dolayıda evde koşturmuş ağızlarını silmeye çalışmışlardı.. Ama 1 tanesi çok hareketliydi damla sırtına dogru aktı sırtını yani ilacı direkt yaladı yalamasından 1-2 saat sonra anormal davranışlarla birlikte köpük kusmaya başladı. Hemen veterinere gittik serum aldı toparladı çok şükür. Veteriner kedinin hassaslığına göre zehirlenme durumumun ciddiyetini anlattı. Tabi deli gibi yalarsa %100 zehir bu damlalar. Bu yüzden gündüzleri damlatırım ve mutlaka gözlemlerim.. Engel olamadığım durumda boyunluk takarım. İlkkez yaşadıysanız bu durumu 1 gün boyunca mutlaka gözlemlenizi tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun. İnşallah etkilenmemiştir yavrunuz.

ilaydacakir
ilaydacakir

979

Çok yalamadı ayağıyla kaşıyıp ayağını yalamıştı ama onda da kokusunu alınca dilini değdirdiği gibi çekti tiksinip. Gece sildirdim zaten tüylerindekini.
Elma sirkesi mevcut dış parazite iyi gelebilir belki ama birkaç ay koruma sağlamaz tabii ki.


Kedimde geldiği günden beri çok şükür bi dış parazite rastlamadık bir yaşına girdi. 3 ayda bir yaptırıyorum ya da yapıyorum genelde ama yazın çok sıcak zamanlar dışında dış parazit yaptırmayıp sadece iç parazit hapını düzenli versem daha mı iyi olur acaba karar veremedim

Mslna01
Mslna01

9774

İç dış paraziti 2-3 ayda bir düzenli yaptırılması gerekmektedir yaz kış fark etmemektedir

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Elma sirkesi paraziti yok etmez. Oluşmasını engeller. Parazit yokken vermeye başlarsanız faydasını daha net şekilde görürsünüz. Ev yapımı yada yeni kavaklıdere marka çok iyi. Kedimin birinde bugüne kadar hiç iç parazit uygulaması yapmadık. 4 yaşında. Ha bu demek değil ki siz yaptırmayın. Bazı kediler riskli grupta olur mesela kardeşinin poposunu yalayanda parazit kesinlikle olur. Onada 6 ayda bir yarım hap yeterli oluyor.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Damlayı yaladıysa vücuttan atması için yoğurt verin. Balıklı mama kullanmıyorsanız tabi. Zehirlenme, 3 gün yemek yememe gibi durumlarda hep yoğurt kullandık. Hepsi normale döndü.

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3538

Bunu benim kedim hep yapıyor ya parazit sonrası tabiki gördükçe engelliyorum ama bir sorun oluşmadı şu ana kadar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 200 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR