İnatci Kediye Sahip Olan Var Mı?

Merhaba. İki dişi kediye sahibim. Kızlarım 27 haziran doğumlu calico-british kırması. Daha önce bir erkek kedim olmuştu ve vefat ettikten 6 ay sonra bu kızları sahiplendim. Anneleri calico babaları british olan bu bebekler 8. Haftada ücretsiz sahiplenme yapan bir kızdan aldım.
Kızlarım inanılmaz hareketli. Yani şöyle özetleyebiliriz; abajur parcaladilar kitaplarımı aşağı atıp sayfaları kopartiyorlar. Avizeler atlayarak oyun oynamaya çalıştılar. Perde ve tül konusuna asla girmiyorum zaten çöpe atılacak kıvama geldiler. Şu an 8 aylıklar ve hala aynı. Sabah uyandım kitaplarım yerde ve artık düşüp parçalanmaya başladılar. Havlu diyelim buldular iplik iplik oluyor onu da parcaliyorlar. Berjerin birinin altını yırtıp oraya kendilerine yer yaptılar. Hayır diyorum yüksek ses tonuyla biraz durup yine aynı.
Oturma odasındaki tüm objeleri çıkarttık çünkü aşağı atıyorlar. Duvarda anı çerçevesi vardı fotografalr ve ip paramparça edilmişti eve geldiğimde.
Vefat eden kedimin hiç böyle davranışları olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum. O da sokaktan aldığım tekir bir oğlandi. Kitaplikla ya da avize abajur objeler hiç ilgilenmedi.
Kızlarım nasıl egitim görebilir?
Bu arada evde birçok oyuncak var zaten birbirleri ile oynuyorlar sıkılma durumu da yok.

8 CEVAP

Dann
Dann

1173

Bence bir kaç görüş daha alın bu konuda erkek kediler için erken kısırlaştırma gelişimi etkileyebiliyor, testesteron aynı zamanda büyüme hormonu olduğundan gelişimin belli bir noktaya kadar gelmesini genelde 1 yaşını bekliyorlar. Dişi kedilerde ise genel görüş ne kadar erken o kadar iyi. Sağlığı el veriyorsa kilosu uygunsa, operasyon öncesi testleri ihmal etmeden hemogram ve biyokimya özellikle önemli bunlara gerek yok kediniz gayet iyi diyenden uzaklaşın lütfen. Gaz anestezi ile yapılmasını özellikle isteyin İşinin ehli estetik dikiş yapan mümkünse bir iki dikişle bu işi halleden bir hekim bulun, çok geciktirmeden hallerin bence . İkisinin aynı anda kızgınlığa gireceği de belli değil sırayla da girebilirler birininki biter diğeri başlar bir kaç ay hayatınızı bitirdiler resmen. Bu iki yaramazın kızgınlık zamanı nasıl olacağını benimkinden tahmin ediyorum mahvederler sizi, sizin için daha da zor olur böyle bir durumda operasyon zamanını planlamak. Karar sizin ama lütfen bir kaç görüş daha alın bu konuda, şimdiden uykusuz geceleriniz için kolay gelsin.

Dann
Dann

1173

Benim kedimde biraz böyle , bu kadar zarar vermiyor ama uyumadığı zamanlarda oyun oynamak için eziyet ediyor resmen. Bi yerde bardak unutursan kırk parçalarını topluyorsun , sudan filanda çekinmiyor . ölen kedim tam bir prensesti bu serserinin yanında, ikisi beraberken yine bize sarmıyordu fazla. Ama ablası ölünce bize sarmaya başladı iyice. Sizin şanssızlığınız şu birazda iki serseri var evinizde . Kısır değilse kısırlaştırabilir, bazı sakinleştiriciler kullanabilirsiniz. Ben biraz daha yaş alınca sakin sakin takılır diye umuyorum bakalım.

Swiss markasının sakinlestirici macunu var kullanıyorum 1 aydır. Bir etkisi yok benim kızlarda. Ergenliğe girseler kisirlastirma yapacağım. Ancak henüz o durumda değiller. Sorun öğrenmemek için direnmeleri. Kitaplarımı öyle sıkıştırıyorum ki kitapliktan itmesinler diye kendim alamıyorum sonra. Bardak konusu biz de de aynı üst tarafa koymuştum oraya ziplamis kocaman kupa düşmüş tabi tv ünitesi de zarar gördü. Neler neler daha aklıma gelmeyen. Bornozumu gören ne oldu diyor. Kolları perişan. Umarım dediğiniz gibi yaş aldıkça biraz daha sakinleşirler.

Dann
Dann

1173

İkiside dişi sanırım ve 8 aylıklar kısırlaştırma için yeterince büyükler, uygun kiloya geldikten sonra 5. 6. Aylarda bile yapıyorlar dişi kedilerin kısırlaştırma operasyonlarını, birde aynı anda kızgınlığa girerlerse siz o zaman seyredin curcunayı.

Hahahahha o konu beni de korkutuyor. Ancak veteriner 1 kez kızgınlığa girmelerini sonra operasyon olacaklarını söyledi. Vefat eden erkek kedim 5 aylikken kisirlastirma geçirmişti. Dişi kediler icin böyle olmasını uygun buluyor.

Oğlum da aynı veterinerde operasyon geçirmişti. O çok hızlı ergenliğe girdiği için yani püskürtme olmadan operasyona alındı. Bayağı maouv maouv 3 gün çektik hahahaha.
Canım oğlum aldığımda hersey normaldi yani operasyon sonrası evde yedi içti oynadı. Gaz anestezi yapıyor veterinerimiz. Kızların kilosu 2 buçuk su an. Tabi bir konuşmak lazım bu durumda. O zamanlarda oğlum için tüm testleri yapmıştı. İyi bir veterinerimiz var ondan şüphem yok çok ilgilidir ancak büyüme hormonu için mi dişiler için böyle diyorlar bilemiyorum.

songuladali81
songuladali81

103326

Şimdi bir kedi 12 aya kadar yavru sayılıyor dimi?..
Peki 8 aylık kısır kedi için kısırlaştırılmış mamayı yavru kısır olarak mı alacağız?..

Dann
Dann

1173

Kısırlaştırdıktan sonra elinizde hala yavru maması varsa bitene kadar kullanın. Sonrasında kısır mamasına geçersiniz. Eğer elinizde yavru maması bitttiyse direk kısır mamaya geçersiniz. Kısırlaştırma sonrası metabolizma yavaşlayıp iştah artıyor genelde o yüzden obezite yaygınlaşıyor kilo kontrolü için besin değeri daha düşük mamaya geçmek gerekiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 235 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR