Su Pınarı Kullananlar !!

dnz3434
dnz3434

224 Puan

Arkadaşlarım merhaba; kedim için ortalama sayılabilecek bir su pınarı aldım, ve kendisi buna çok alıştığı için artık kaptan şu içmiyor. Fakat pınar 2 litre su alıyor, yani verimli çalışabilmesi için tam doldurmak gerekiyor,
{ aksi takdirde yüksek ses, su akıtmaya gibi problemler yapıyor } ama 2-3 gün içinde içindeki su bence kokmaya başlıyor, ve kedime tabiki taze su verememiş oluyorum. Çeşme suyu da kullanmadığım için hazır suyu döküp israf etmiş oluyorum. Siz bu duruma nasıl bir çözüm geliştiriyorsunuz? Gerçekten uzun süre aynı suyu içmesi doğru mu? Çünkü sanki kokuyor içindeki su. Her gün değiştirmekte çok sıkıntılı. Buna nasıl bir çözüm bulacağım bilemedim. Kullananlar bu konuda nasıl bir yol izliyorlar yazarsa çok sevinirim.

4 CEVAP

lwb
lwb

120674

biz de su pınarı kullanıyoruz ama asla kokma gibi bir durum yok, filtrelerinin düzenli değişmesi gerekiyor geç mi kaldınız acaba?


su pınarının özelliği suyu taze tutup bir süre öyle kalması zaten, filtrelerini de değiştiriyorsanız ona rağmen böyleyse bence direkt makineyi değiştirin. biz Ferplast Vega kullanıyoruz, çok da memnunum.

Ahudr
Ahudr

11451

Ben de kullandim su pinari aksamlari calistiriyodum ama normal kaptan su icmeyip onlari doktuklerini gorunce su pinarini kaldirdim.Dediginiz gibi kokuyu ben de farkettim.Farkli bir modeldi benimki sizinkinden degil ama o da plastik hazneliydi.Plastik su pinarlarinda hazne yapis yapis oluyor ve buda kokuya sebep veriyo.Her gun yada iki gunde bir suyu farkli bir kaba aktarip haznenin icini yikayip o yapiskanligi giderip tekrar doldurabilirsiniz o zaman koku yapmayacaktir.Ben bu sekilde yapmistim

lwb
lwb

120674

ben filtre değişimini 2 ayda bir yapıyorum, suyu haftada 1-2 kez değiştiriyorum, değişiyor. ama su hep temiz gözüküyor, zaten kapağını kaldırdığımda tüylü tozlu kısmı filtrenin arkadaki haznesinde oluyor.
her su değiştireceğim zaman yıkıyorum tabi ki su pınarını da, arıtma makinesini de temizliyorum. yani koku alıyorsanız kokuyordur herhalde, isterseniz makinenizi değiştirin

dnz3434
dnz3434

224

Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında filtre değişimine de dikkat ediyorum Ata Home’un burada satılan pınarını almıştım. Ama balıksı bir koku oluyor ya :/ ben mi hassas davranıyorum acaba bilmiyorum.. Beklemiş su gibi oluyor ya ister istemez.. buğumsu bi koku oluyor sanki. Temizliğini ve su kullanımını nasıl yapıyorsunuz peki? 1 hafta hiç su değişikliği yapmıyor, sonra yıkayıp tekrar doldurul haftalık periyotlarla mı kullanıyorsunuz? Filtre değişimini ne sıklıkla yapıyorsunuz. Devir daim yaptığı için suyu filtrelemiyor çünkü bu makineler. Aynı su dönüp duruyor. Valla bilemedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 143 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR