Hamile Kedim Sürekli Uyuyor Ve 2 Gündür Mama Yemedi Sadece Su İçti

ZynpBlgn
ZynpBlgn

759 Puan

Kedim mavi rus kırması, 17 aylık, 7.5 haftalık hamile ve canı istediğinde dışarıya çıkan canı istediğinde eve giren bir kedi. Aşıları da tam.
Kedim 1.5 günden fazladır mamasını yemiyor. Normalde ekmeğe bayılır ama yüzüne bile bakmıyor. Bu durum başlamadan önce ishal oldu ve sonrasında sürekli uyuyor. Sadece bir iki kere zorla uyandırdım ve biraz su içti. Yavruları da hareketlenmeye başlamış bir şey olur diye korkuyorum... Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Çünkü veterinere götürebilmek gibi bir imkanım yok.

7 CEVAP

basakttt
basakttt

611

kedinizi sürekli dışarı çıkartıyorsanız neden kısırlaştırmadınız? aşıların önleyemediği bir sürü viral hastalık var dışarıda kapmış olabilir, veterinere götürme imkanınız neden yok?

Cennet29
Cennet29

123984

Aileniz şimdi doğacak olan bir sürü yavruya bakabilecek mi? Senede 2-3 kere doğuran kediler var. Her yavru olduğunda aileniz ne yapacak yavruları ? Ztn kısırlaştırmaya karşı bi veterinerde güvenilip hayvan kısırlaştırılmaz ordan uzak durun da işini severek yapan biyerde kısırlaştırma şart. Umarım bol bayram harçlığı alırsınız ve yakın zamanda kısırlaştırma paranız olur

ZynpBlgn
ZynpBlgn

759

Ailem kısırlaştırmama izin vermedi maalesef. Veteriner de aynı şekilde boşa para olarak görüyorlar... Kendi harçlığım da yok olsa kendim götürecektim. Fazla baskıcı bir ailem var ve böyle bir durumu çok acil görmedikleri için izin vermediler.

ZynpBlgn
ZynpBlgn

759

@basakttt Ailem kısırlaştırmama izin vermedi maalesef. Veteriner de aynı şekilde boşa para olarak görüyorlar... Kendi harçlığım da yok olsa kendim götürecektim. Fazla baskıcı bir ailem var ve böyle bir durumu çok acil görmedikleri için izin vermediler.

Gilbert1
Gilbert1

511

Sizi çok iyi anlıyorum benim ailemde öyle maalesef. O yüzden belediye veterinerine götürebiliyorum ancak. Sizinde yakınınızda varsa götürmenizi tavsiye ederim çünkü bu kadar zaman mamasını yememesi normal değil. Mümkünse bir de yaş mama vermeyi deneyin

ZynpBlgn
ZynpBlgn

759

@Cennet29 yavruları 2.5 aylık civarı olana kadar bakıp sonrasında veterinerin yardımı ile güvenilir kişilere sahiplendirmeyi düşünüyorum. Veterinerimiz de söyledi kısırlaştırsaydınız keşke diye ama ailem izin vermiyir maalesef. Belediyede ücretsiz kısırlaştıracaktım aylar öncesinde ama yine izin vermediler konu para değil ama ne olduğunu da anlayamıyorum. Hayvanı kendi halinde bırak diyorlar...

ZynpBlgn
ZynpBlgn

759

@Gilbert1 cevabınız için teşekkürler, belediye veterineri arabayla 1 saate yakın mesafede maalesef bu yüzden sadece aşı için götürüyorum. Veterinerimizle mesaj ile görüştüm muayene konusunda yardımcı olabileceklerini söylediler. Kedim kesinlikle katı hiçbir şey yemiyordu ve ishali vardı. Vitamin ve probiyotik verdi sağolsunlar gerçekten çok fazla yardımcı oldular 500 tl ödemem gereken yerde elimdeki 100 tl yi kabul ettiler. 🥲 Dün akşamdan beri tekrar kuru mama yemeye başladı. Konserve mamayı suyla karıştırıp şırıngayla içirdim 2 gün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR