Kedim Yamuk Oturuyor

Hilaly03
Hilaly03

900 Puan

Merhaba, daha önce de kedim yamuk oturuyor bir sorun olabilir mi diye sormuştum ve veterinere gideceğimi söylemiştim. Eski fotoğraflara baktığımda kedimin 3 aylıktan beri böyle oturduğunu görüyorum, ondan önceki fotoğraflarında top gibi olduğu için böyleyse bile tam belli olmuyor. Kedim şu an 6 aylık.


Veterinere gittiğim, veteriner endişelenecek bir şey olmadığını, kırık veya çıkık olmadığını söyledi, yavru kediler bebekken çok atlayıp zıpladığı için kalçası veya bacakları çıkabiliyormuş ve acısız kaynıyormuş, sonrasında duruş bozukluğu olabiliyormuş. Röntgende belli olmazmış, Mr veya Tomografi çekilirse anca görünürmüş, ona da gerek duymadığını söyledi. Şu an kedim koşuyor, oyun oynuyor zıplıyor cama, koltuğa masaya gayet rahat atlıyor. Zaten scottish olduğu için çok çabuk yoruluyor. (Babası da böyleydi ordan biliyorum) Veterinerime güveniyorum ama yine de kedimin yamuk oturuşunu gün içinde görünce ya acaba başka bir şey var mıdır diye düşünüyorum, sizin görüşlerinizi de almak istedim.


3 CEVAP

Hfter
Hfter

570

Scottishlerde kemik problemi çok sık yaşanan bir şey zaten benim tüm kedilerim tekir olduğu için hiç yaşamadım gerçi siz de umarım satın almamışsınızdır :(

ilaydacakir
ilaydacakir

979

Scottish kedilerde eklem rahatsızlığına yatkınlık oluyor maalesef. Onunla ilgili midir bilmiyorum ama benim de kedim scottish kırması ileride eklem ağrısı ya da o tarz bi problemi olmasın diye 6. aydan itibaren glukozamin takviyesine başladım. İnternetten almak yerine de veteriner önerisiyle de çook pahalı olmayan f/p ürünü bi glukozamin tabletini kullanıyoruz kesinlikle tavsiye ederim.


Eğer eklem, kemik sebepli değilse de küçüklükten öyle alışmış ve öyle oturmaya devam ediyor da olabilir. Bir tanıdığımın köpeği de çok komik normal insan gibi oturuyor sadece ve hiçbir sağlık sorunu yok birçok veterinere danıştılar meğer köpüşün tarzı oymuş😂

Hilaly03
Hilaly03

900

Yok hayır ben de satın almadım :) kuzenimin kedisinin yavrusu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 178 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR