Tuvaletini Taşıma

Merhaba.. bir kaç konu açmıştım kedimin tuhaf hareketleri ile ilgili
Suyunu dökmesi duvar yalaması bant yemesi vs
Bir kaç kez kakasını yaptıktan sonra aradan vakit geçince gidip kakasını tuvaletinden dışarı çıkarıyordu
Bir dönem bıraktı sonra tekrar başladı tekrar bıraktı bu süre zarfında veterinerimizin önerdiği vitamin duygu durum düzenleyici damlalar kullandık..(tuvaleti daima temiz günde 2 kez temizliyrorum)
Bugün sabahtan beri yine başladı bu kez idrarın topak halini çıkarıyor önce tuvaletinin önüne çıkarmıştı patisiyle az önce de ağzına almış odaya kadar gelmişti bunu devamında eve yapmasından bu huyu ilerletmesinden korkuyorum açıkçası çünkü bir arkadaşımın kedisi de aynıydı smokin 9 yaş sürekli camdan kapıdan kaçmaya çalışırdı"kısır" benim kedi ile birebir aynıydı hareketleri en son evin heryerine işemeye başladı. Arkadaşıma veterineri tanıdığınız biri varsa bahçeli ev oraya sahiplendirmenizi öneririm çünkü bu huyu vazgeçmez demişti.. şimdi benim kedim de aynısı olmasından korkuyorum ne yapmalıyım ?

10 CEVAP

zey940
zey940

2677

İdrarın topağı tuvaleti temizlerken bile parçalanıyor ağzında nasıl taşıdı geldi şaşırdım açıkçası. Kedinizin ev içinde rahatsız olduğu bir durum olabilir mi? Ya da oyun oynatıyor musunuz can sıkıntısından yapıyor olması muhtemel. Tuvalet yaptığı saatlerden önce oyuncakla yormayı denerseniz belki faydası dokunur.

zey940
zey940

2677

Bu çocuk madem bir şeyleri taşımayı çok seviyor at getir oyununu öğrense ne güzel olur 😄 hem siz yorulmazsınız hem de kuduruk bir kediye benziyor güzel yorulur getircem derken 😄

ZynpBlgn
ZynpBlgn

759

Belki denemiş olabilirsiniz ama eğer vaktiniz varsa kediyi gözlemleyin ve tuvalet ihtiyacını her gördüğünde tuvalette fazla oyalanmasına izin vermeden çıkartın. Oranın zaman geçirilecek değil sadece iş görüp çıkılacak bir yer olduğunu kodlamaya çalışın. Kendi kendine normal bir şekilde tuvaletten çıktığında ödüllendirin. Dışarıya taşıdığı zaman da yanlış bir şey olduğunu anlaması için biraz kızın. Tabii ki kızmaktan kastım vurmak ve saire değil sadece belirgin ve kesin bir şekilde hayır diyerek kendinizi anlatmaya çalışın. Ben daha önce bu tarz bir durum yaşamadım ama umarım tavsiyem işinize yarar. :)

Öneriler için çok teşekkür ederim ödül ve hayır kısmını da denedim maalesef ben oradan uzaklaştığımda aynısını yapıyor valla kuduruk demek çok masum kalıyor duygu durum düzenleyici damla ilk zamanlar işe yaramış gibiydi ama sanki zamanla tüm etkisini yitirdi gibi ve böyle olması çok zorlayıcı oluyor en basit örnek su kabını boşaltana kadar patiliyor ki bununla ilgili diğer konularıma da bakabilirsiniz aşırı takıntı yapıyor ve bazen bırakıyor ama yaptığı şeyi asla unutmayıp mutlaka tekrarlıyor 🥲

zey940
zey940

2677

Bu tarz durumlarda kedi davranış bozukluğuyla ilgilenen hekimleri öneriyorlar genelde. Benim adını duyduğum bir tek instagram @beneklimorkedi adlı hesap var. Dilerseniz bakın bir. Önceki sorulara baktım arkadaşın biri üstten girilen tuvalet önermiş denediniz mi bu soruna da uygun gibi.

Ben artık yaptığı çoğu şeye şaşırmıyorum açıkçası değişik bir karaktere sahip. Oyun oynatıyoruz kendi de oynuyor mama yeme içme de bir sorun yok iştahsızlık halsizlik vs de yok kendine ait bir sürü oyuncağı oynamayı sevdiği için bir çok poşet ve kağıttan top yaptık onlara bayılıyor evde rahatsız olacağı bir şey bizim tarafımızdan yok çünkü çok seviliyor yani şöyle bir şey buluyor ve bunu alışkanlık haline getiriyor arada unutsa da tekrarlıyor sürekli

zey940
zey940

2677

Bir de bir yöntemde ısrarcı olmak önemli kediniz 6 aylıkmış daha :) En yakın gördüğünüz çözümde ısrarcı olun 1-2 ay belki daha fazla. Yaşına girince daha sakin olur diye düşünüyorum :)

Ahudr
Ahudr

11448

Duygu durum düzenleyici hangi damlayı kullanmistiniz

lwb
lwb

120674

tuvalet kabını daha büyük ayarlayabilirsiniz, bir de her kedi başına 2 kum kabı düşer normalde. kum kablarını 2ye yükseltebilirsiniz.


kedi otu gibi şeylerle de rahatlatabilirsiniz durum daha cok psikolojik duruyor, kum kabıyla ilgili diye düşündüm ben de.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

"Kısır kediler camdan balkondan kaçmaya çalışmaz. Sakin olur derler hâlbuki"
Duygu düzenleyici damla da ne :)
Asıl önemli olan bahçeli ev olan birine sahiplendirme kısmı çok sıkıntılı. Uzun süre ev de kalan kediler dışarıya kolay uyum sağlayamıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 169 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR