Kedimin Piresi Geçmiyor, Dış Parazit Önerisi

ZynpBlgn
ZynpBlgn

759 Puan

Kedim evde ve dışarıda gezen bir kedi pire olması tabii ki normal ama önceden parazit damlasını uyguladığımda bayağı azalıyordu pireleri. Şimdi hiç azalma olmamış gibi. Nedenini bilen var mı bir de iyi bir dış parazit damlası markası

9 CEVAP

lwb
lwb

120674


  • diğer soru forumunuzu şimdi gördüm, kediniz hamileymiş. muhakkak bir hekimle görüşüp bu konuyu halledin. kediniz hamile olduğu için burdan verilen markalarla sakın hareket etmeyin. bu özel bir durum.

duman2707
duman2707

4348

Hamileyse olmaz yani hamile kediler için özel dış parazit damlaları var
Gelişigüzel uygulama yaparsanız önce bebekleri ardından anneyi kaybedebilirsiniz lütfen veterinerinize danışın

lwb
lwb

120674

kedinize petshop gibi yerlerden dış parazit damlası alıyorsanız etki etmemesi normal. alacaksanız klinikten almalısınız ki tam etki etsin.


ayrıca sık sık dış parazit yaptırıldığı için hayvanlara, hayvanlar bir süre sonra bu zehirlere bağışıklık geliştiriyor ve vücudu etken maddeyi emmiyor. çok var dış parazit yapılmasına rağmen hala pire görülen kediler.


siz bir kliniğe gidip şikayetinizi anlatın, onlar da size uygun damlayı versinler.


sirke güzel bir öneri ama temiz kedide uzak tutar diye biliyorum, mevcut parazitleri öldürmez ya da yoğun durumlarda çok fazla bir etkisi olmaz.

lwb
lwb

120674

şunu yazmayı unuttum
kediniz sık sık dışarı çıkıyorsa eğer dış parazit yaptırmanız sık sık normal ama en azından kliniğin verdiği markaları rotasyonlu kullanın ki bağışıklık kazanmasın belli başlı markalara. broadline, stronghold gibi.

Cennet29
Cennet29

123889

Bi su bardağı suya 1 çay kaşığı sirke koyun. Pire tarağını batırıp tarayın kediyi. Gözüne fln fzla yaklaştırmayın. Hayvanıda aşırı ıslatmayın tararken.

Busepz
Busepz

688

Kaç ayda bir anlatıyorsunuz sık sık dışarı çıkıyorsa 2 aya düşürün

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Yeni kavaklıdere elma sirkesi:)
4 yıldır dış parazit sorunu yaşamıyoruz.

Cennet29
Cennet29

123889

Benim kedimde dışarı çıkıyo her güçlü markayı veterinerden alıp denememe rağmen yazın piresi kenesi bitmiyo. Ayda bir uygulamak zorunda kalıyorum ama damladan 1 hafta sonra tekrar böcekleniyo. Birde kediniz hamileymiş hamile kediye asla iç parazit ve dış parazit gibi şeyler yapılmaz umarım yapmamışsınızdır. Pire tarağı alıp tarayın pireleri suya atın kaçmasınlar. Başka yapacak bişey yok

ZynpBlgn
ZynpBlgn

759

Cevaplarınız için teşekkürler. Ben de endişeliydim bu konuda (gebe olması) bu yüzden damlatmamıştım. Veterinerimiz de aynı şekilde söyledi. Uygun olduğu zaman damlatacağım. 3 ayda 1'den 2 aya indiririm. Sirkeyi de deneyeceğim teşekkür ederim!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 179 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR