İdrar Yolları Acil Cevap

Ekineroglu
Ekineroglu

87495 Puan

Merhaba, 5 yaşında bir kedim var. Erkek, 6 aylık iken kısırlaştırma operasyonu yapıldı. Hiç bir şeyi ihmal edilmedi, bu zamana kadar en doğrusunu yapmaya çalıştım.


Bir süredir kedim başka yerlere tuvaletini yapmaya başladı. ( sürekli değil arada bir)
Yaparken kuyruğunu titretiyor. Bildiğiniz cis yapıyor yani sızdırma değil.


Yaparken zorlanma/miyavlama vs yok.


Yarın veteriner klinigine gideceğim. Lakin maddi olarak çok zorlandığım bir döneme geldi, önemi yok borç da olsa bir şekilde halledeceğim. Sadece bunu yaşayan kişilerden tavsiye istiyorum, İstanbul Anadolu yakasındayım klinikte önerebilirsiniz.


Maddiyat olarak çok yorulmadan gerekli şeyleri yaptırmak istiyorum. Birçok yazı okudum, birkaç veteriner gezmiş insanlar bir türlü doğru teşhis koyulmamış. Bunu yaşamak, maddi manevi zorlanmak istemiyorum. Tavsiyelerinize açığım

2 CEVAP

lwb
lwb

120674

kedinizin böbreklerine ve idrar yollarına detaylıca ultrasonla bakılıcaktır muhtemelen, ben her forumun altına yazıyorum, böyle taş oluşumların ya da kristalleşmelerin büyük sebebi yetersiz nem ve su alınmaması. kedinizin su kaplarından bolca su içtiğini görseniz bile yeterli değil, kediler yedikleri besinlerden su ve nem ihtiyaçlarını karşılarlar.


büyük ihtimalle tespit konulduktan sonra takviye ilaç vs verilecektir ve sizi reçeteli mamaya geçirceklerdir. yanında da bol bol struvite yaş maması da alın, yani yine idrar yollarına özel yaş mama. kuru mamasını verirken bile su ile karıştırıp verin, gerekirse kuru mamasını yaş mama kıvamına getirip öyle servis edin. yaş mamasını verirken bile su katın. su pınarı alabilcekseniz eğer taze su olacağı için sürekli teşvik edecektir. her odaya da su kapları koyun, kedinizin bol bol kullandığı alanlara da. ama kuru mamasına ve yaş mamasına su eklerseniz kapları çok kullanmaz çünkü besinlerden alacaktır su ihtiyacını.


bol bol su su su.

lwb
lwb

120674

bu arada kısırlaştırmaya bağlayanlar olcaktır, erkek kedim 6 aylıkken kısırlaştırıldı, 3 yaşına kadar çiğ beslendi. evden uzakta yaşadığım dönem evdekilerin sürekli kuru mama vermesi sonucu kristalleşme yaşadık. yurtdışından okuduğum makalelerin çoğunda da anlattığım şeyler yazıyor, sürekli kuru mama kullanımı,hatta şey derler,en kötü yaş mama en iyi kuru mamadan daha iyidir. kuru mama kullanmayın demiyorum, ekonomimizde zor. ama dediğim taktikleri uygulayın


sizde de ya enfeksiyon var ya kristalleşme çok ciddi birşey olsa semptomları daha ağır olur. tedavisi daha hafif de geçebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 149 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR