Kedim Hiç Susmuyor

patileia
patileia

748 Puan

Herkese selam. 1 yaşında British shorthair bir kedim var. Kendisi yaklaşık 4-5 aydır çok huysuz. Sürekli homurdanıyor. Durduk yere koridorda bağırmaya başlıyor. Kullanmadığımı tuvaletin kapısını tırmalayıp duruyor açmamız için. Ama bizi en çok rahatsız eden şey homurdanıp durması. Kendi içinde mızıldayıp duruyor huysuz çocuk gibi. Miyavlama veya mırlama gibi bir ses değil, çok rahatsız edici bir homurtu. Ne yaptıysak bıraktıramadık. Böyle bir şey yaşayan var mı? Ne önerirsiniz?

8 CEVAP

Suerk
Suerk

5740

Evinizi onun için yeni ve ilgi çekici bir hale getirin. Dikkatini olumlu şeylerle dağıtırsnaız bir süre sonra homurdanmamaya alışır. İki kedini olduğunu görüyorum, diğer kediyle arasının iyi olduğuna emin değilseniz bir süre ayrı odalarda takılsınlar. Duvara yürüyeceği raflar, kesi tünelleri, kedi evleri olabilir.

patileia
patileia

748

Ek olarak Ocak ayında kısırlaştırdık belki susar diye ama fayda etmedi. Dişi kedi bu arada.

Cennet29
Cennet29

123889

Kedinizi strese sokan bi durum var mı evde istemediği şeyler

patileia
patileia

748

Hayır, hiçbir şey yok. Kendisi pencereden dışarı bakarken bile bunu yapıyor. Alışkanlık olmuş gibi bir şey. Oyun oynuyoruz, oyunu 1 dk bırakınca aynı devam ediyor.

ssedef28
ssedef28

1198

bizimki de kısır kapının önünde aynısını yapıyor miyavlama değil konuşuyo gibi sanki ben ağlamaya başladığında lazerle oynatıyorum bıraktıktan sonra tekrar başlıyo ama yorulana kadar oynatınca susuyor. sanırım dışarı çıkmak istiyo merak ediyo o yüzden kapıda miyavlıyo bikaç kere bodruma kaçtı çünkü kapıyı her açtığımızda oraya doğru koşmaya çalışıyo

irem34
irem34

116

benim kedimde aynı hiç uyutmuyor 7 aylık erkek shorthair çiftleşme dönemi geldiği için olduğunu düşündük ama siz kısırlaştırmışsınız ve durum düzelmemiş bende bu sorunun cevabını merak ediyorum evde onu rahatsız eden herhangi bir durumda yok :/

patileia
patileia

748

Evet iki kedim var ama birisi annemlerle kalıyor yani birlikte değiller maalesef. Akşamları en az 2 saat oynatıyoruz yorulup gece uyusun diye ama 5 dk bıraksak homurdanmaya devam ediyor.

Suerk
Suerk

5740

Oyun oynatmanız çok iyi ama dediğim gibi evde ilgi çekici raflar, tüneller, sabit oyunlar olursa çok daha iyi. Homurdanmaya başladığı an oyun oynatırsanız bunu iyi bir şey olarak kodlar ve alışkanlığı pekiştirirsiniz. Ödül maması ya da oyun gibi sevdiği şeyleri sessiz kaldığı zamanlarda verin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 183 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR