Böbrek Yetmezliği Ve Hipertroidi. Mama Tavsiyesi.

Fedayn
Fedayn

181 Puan

Merhaba 2 yaşında kızıma böbrek yetmezliği ve hipertroidi teşhisi konuldu. Nd tavuklu narlı kısırlaştırılmış mama kullanıyorduk. Yüksek protein içeriğinin böbrek sorunlarına yol açtığına dair yazılar okudum. Daha öncesinde proplan tavuklu kullanıyorduk ancak çok olumsuz yorum okuduğum için nd ye geçmiştik. Tavsiyede bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

7 CEVAP

basakttt
basakttt

610

geçmiş olsun renal mama kullanması gerekiyor kedimde neredeyse tüm renal mamaları denedim, sevdirmek biraz zor oluyor ama hills, virbac ve proplan başarılı

kang14
kang14

3528

Veterineriniz hangi özel mamayı öneriyorsa onu kullanın lütfen.Genelde hills ya da virbac öneriyorlar receteli ve veteriner kontrol altında kullanılmalı bazıları ömür boyu bazıları dönemsel.Ona eşlik edecek yaş mamalarınız vs hepsi renal olmalı diye biliyorum ödül mamaları dahil.Proplan bana hiç güven vermiyor.

Fedayn
Fedayn

181

1 ay sonra tekrar kontrole gideceğiz. Şu an günde 3 kez nebulizatörle hava, 2 kez troid hapı, 3 kez şurup vererek ilerliyoruz. Belki mamayla alakalı bir durum olmayabilir ancak genetik yatkınlık dışında etki edebilecek dış etkenler olarak mamadan başka bir seçenek gelmiyor insanın aklına.

Simurg1queen
Simurg1queen

1992

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun olsun umarım en kısa sürede iyileşir... Veteriner hekimlerde bu durumlar için özel mamalar var sadece onlar satışını yapıyor diye biliyorum.. Diğer mamalar hakkında kötülemek değil asla niyetim çünkü mama seçimi pati dostlarımızın yaşı ve ırkı durumuna bağlı olarak neye nasıl ihtiyaçları varsa ona göre olmalı bebekliğinden beri hill's kullanıyordum bir ara fiyat açısından ve daha iyi diye bir veteriner hekim söylediği için proplan geçtim ama hiç tavsiye etmiyorum kesinlikle güvenmeyin proplana tüy sorunundan tutunda miğde hazımsızlık varıncaya kadar devam etti 3 ay kullandım keşke kullanmasaydım tekrar hill's döndüm ve veteriner hekimimizi değiştirdim şükürler olsun muhteşem bir sağlık durumundayız..
Neler verdiğime gelince ;
Düzenli malt kullanıyorum, bebekliğinden 6 aylığına kadar aminosol verdim ara sıra yine aminosol veriyorum ve ara sıra ıslak mama sulandırılarak veriyorum N&d ve gimcat dışında asla kullanmayın diye öneririm ödül mamalarıda veriyorum ve arıtılmış su veriyorum kendi içtiğimiz gibi..


Düzenli veterinerim ve bir tane daha ara sıra gittiğim veteriner hekim bu kadar sağlıklı ve kemik yapısı düzgün bir çocuk görmediğini söylediler bu bizi çok mutlu ediyor çünkü onlara en iyi şekilde bakmakla yükümlüyüz ve bunu başarmak sevindiriyor umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir ve tekrar geçmiş olsun 💐

Realbadvroken
Realbadvroken

3611

Bizede böbrek yetmezliği şüphesi var dediler ama cihazlarda sıkıntı olduğu için tam bilemedik. Ama veterinerler mama önerisinde bulundular kafamıza göre şu mamayı verelim diyemedik virbac böbrek yetmezliği olan kedilere özel serisini kullandik

Fedayn
Fedayn

181

Konuyla alakalı araştırmalarımda renal mamalar karşıma çok çıkıyor zaten. Deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Fedayn
Fedayn

181

Cevaplar için teşekkürler. Bana gittiğim veterinerler mamayla alakalı öneride bulunmadılar. Aslında bakarsınız olay şöyle başladı ben görme bozukluğu veya görme kaybı şüphesiyle veterinere götürdüm.Ordan oraya yönlendirmeler ve muayeneler derken göz tansiyonu teşhisi kondu. Üniversitenin hastanesine kardiyoloji muayenesi yaptırmam tavsiye edildi. Sonrasında alerjik pneumani, böbrek yetmezliği ve hipertroidi çıktı. Neden böyle oldu acaba diye düşünüp araştırmalar yaparken bazı mamaların yüksek protein değerinin sebep olduğuna ve bunun böbreklere iyi gelmediğine dair şeyler okudum. Biz de nd kullanıyorduk. Belki bizim durumumuzun mamadaki protein ya da başka bir içerikle alakası yoktur ama insanın kafasına takılıyor işte.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 179 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR