Soru Değil Önemli Uyarı! (Kısırlaştırma Öncesi)

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

710 Puan

Merhabalar, size önemli bir uyarida bulunmak istiyorum. 29 subat gunu kedim vefat etti ve acisini çok taze. Bu nedenle sizin de kedi dostlariniz evinizin bir bireyi bu uyarimi dikkate alin.


Kedimi her kedi sahibi gibi kisirlastirdim. Ancak hic bir test yapilmadi. Ayrica genel anestezi yapildi.


Bu nelere yol acti?



  1. Kedilerin %80-90 inda corona virus bulundugu icin ust sinirda bulunan corona bagisikligi dustugunde fipe cevirdi.

  2. Yarasi gec kapandi.

  3. Vucudunda varolan enfeksiyonun iyice yayilmasina sebep oldu.


Sonuc olarak kucuk vucudu tum bunlara dayanamayarak vefat etti.


Size onerim su; çok para aliyorlar diye testleri atlamayin. Bana onerilmedi veteriner soylese kesinlikle yaptirirdim. Riske girmezdim asla ve asla. Size onerilmese bile isteyin.


FCov testi yaptirin ve corona seviyesi yuksekse bagisiklik guclendiriciler ile kisirlastirma oncesi denge saglayin veya veterineriniz ne oneriyorsa.


Kan testi yaptirin ve enfeksiyon yuksekse yine ayni sekilde enfeksiyonu gectikten sonra ne zaman oneriliyorsa o zaman kisirlastirin.


Farkli test gerekiyor mu diye sorun. Asla testlerden kacmayin.


Baska kedi ile temasi olduysa kesinlikle testi ATLAMAYİN !!


Gazli anestezi disinda KABUL ETMEYİN! Bu en az testler kadar onemlidir. Farkli bir komplikasyon olusmayacaksa kedinizin ozel bir saglik problemi yoksa gazli anestezi mumkun degil denmiyorsa mutlaka ama mutlaka gazli anestezi yaptirin.


Kisirlastirma sonrasi antibiyotikler hayati onem tasiyor. Bize onerilmedi ancak yapilsa belki kizim hayatta olacakti. Hic bir zaman bilemeyecegim.


Bu nedenle lutfen dikkat edin ve veterinerinizi iyi secin.

7 CEVAP

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Öncelikle başınız sağolsun. Acınızın üzerine bunları yazmak istemezdim ama son cümlede "veterinerinizi iyi seçin" dediğiniz için yazıyorum.
Ben her zaman söylüyorum Veterinere ilk giriş çok önemli; kediden önce sahibine teşhis koyuyorlar. "Test yapmalıyız şunu yapmadan bilemeyiz falan filan". Kedi sahibi buna izin verirse süreç bu şekilde işliyor. Kısırlaştırma karşılığında sorumluk alıyorlar mı? Kedilerin %80'inde fip Corona olduğu yalanına ben inanmıyorum.
Topallayan bir kedi götürüyoruz ayağında kırık belirtisi var mı diye soruyorum? Röntgen çekmeden bilemeyiz! Hâlbuki ben kırk olmadığını biliyorum. Kediyi yarım saat kafese koyarsın... Kafesten çıkınca yapacağı İlk şey genleşmek olacaktır. İki patisinin üzerinde rahatça genleşirse kırık çıkık yoktur. Bunun gibi bir sürü örnek sayabilirim. Uzun lafın kısası herşeye fip diyorlar parayı cebe atıyorlar. Hiçbir sorumluluk alma yok. Ben veteriner olsaydım bana gelen kedi hayatını kaybetse en azından bütün aldığım ücreti iade ederim. Biz onlara göre zevkten kedi besleyen merhameti olmayan kişileriz. Gerçek hayvansever veterinerler, Hayvansever barınak çalışanları lazım bu ülkeye en acilinden.

Ahudr
Ahudr

11455

Çok zor gerçekten Allah sabır versin :(

gamzegumus1
gamzegumus1

729

Allah sabır versin çok üzüldüm 🙏

Ahudr
Ahudr

11455

Bu konuyu açtığınız aslında iyi oldu ayrıca sokakta tuttuğu her kediyi belediye veterinerlerinde testsiz bir şekilde kısırlaştırmak için birbirleriyle yarışan sözüm ona hayvansever arkadaşlarada bir ders olmuş olur.Kendilerince ömürlerine ömür kattıklarini düsündükleri bu hayvanları aslinda nasil bir tehlikenin icine soktuklarini da gormus olurlar belki diyeceğim ama maalesef onlara hicbir sey ders olmaz en iyisini onlar biliyor çünkü.Yine de bir umut

Nzlgrx
Nzlgrx

192

Basın saolsun o kadar zor üzüldüm ki.. yazdıkların resmen beynime kazındı çok teşekkür ederim belki de birçok kedinin hayatını kurtardın 🙏🙏

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

710

Herkese tesekkur ederim. Sagolun.


Tabi ozel veterinerler sonuc olarak ticaret yapiyorlar.
Testlerin bazilari gerekli bazilari gereksiz, onerdikleri vitaminlerden gereklilerde oluyor gereksizlerde.


Ancak sonuc olarak ailemizin bir uyesini emanet ediyoruz. İyi secin dememde ki sebep buydu.


Gereksiz gordugumuz cogu test hayati onem tasiyor. 10 kedide bir sey olmadi diye 11. Kedinizde sorun olamayacak degil.


Benim de 2 kedim vardi. Ve bu iki kedim hayatimda sahip oldugum ilk kedilerdi.


İlk sahiplendigim kedimi test yaparak ve gazli anestezi ile kisirlastirdilar. sonra ordan tasindik ve yeni gittigimiz yerde ikinci kedimi kisirlastirmak icin goturduk farkli bir ozel veterinere ben her kediye ayni sey uygulaniyor saniyordum. Ancak gazli yapilmadi, testte yapilmadi.


Benim gibi bir iyi bir kotu durumlar karsilasabilirsiniz. Sadece onemli bir uyarida bulunmak istedim. Bir canim gitti sizinkiler iyi olsun veya tam da bu konuda kararsiz olan varsa okusun aklinda soru olussun diye bu konuyu actim.


Benim de cevremde belediye veterinerlerine goturenler var kediye baslik bile takmadan yolluyorlar coguna bir sey olmuyor. Ancak hepsinin bunyesi farkli.


Bu nedenle tekrarliyorum kisirlastirma dostunuzun bagisikligini etkiliyor test ve anestezi hayati onem tasiyor. Lutfen dikkate alin.

akbas1
akbas1

807

Veterinere gitmesiydi şimdi yaşıyor olacaktı diye okudum ve anladım gerisi hikaye başınız sağolsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 247 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR