Kısırlaştırma Sonrası İştah Artışı

gamzegumus1
gamzegumus1

729 Puan

Merhabalar arkadaşlar, daha önce size kedimin kısırlaştırma ameliyatının kötü yapıldığını ve üç gün boyunca bir şey yiyip içmediğini yazmıştım. Maalesef, kedimin kısırlaştırılma ameliyatından sonra bağışıklığı çöktü ve beş gün boyunca tedavi gördü. Bu süreçte de hiçbir şey yiyip içmedi, çünkü ne yese çıkarıyordu ve yemekten korkuyordu. Ancak sonunda şükürler olsun ki tedavi sonrasında değerleri yükseldi ve kritik eşiği atlattı.
Büyük ihtimalle uygulanan yoğun ilaç ve antibiyotiklerden dolayı kedimde tedavi sonrası mide rahatsızlığı oluştu. Yaş mama verdiğimde midesi rahatsızlanıyor ve ağır geldiği için kusuyor. Ben de bu yüzden bir süre sadece kuru mamayla beslemeye karar verdim (mide koruyucu da kullanmaya devam ediyorum). Normalde kedimi ND'nin yaş maması ve Acana kuru mama karışık besliyordum. Kedim bir günde yarım kutu yaş mama ve bir çay bardağı kadar kuru mama yiyordu.
Ancak kısırlaştırma sonrası yaş mama ve Acana mama midesini rahatsız ettiği için Royal Canin Kısırlaştırılmış Yavru Kedi Maması'na geçtim. Kedim RC mamayı çok iştahla ve severek yiyor. Ancak yemesi neredeyse üç katına çıktı. Günde 3-4 çay bardağı mama yiyor.
Kedim zaten ağır bir tedavi süreci atlattığı için şu an için mamada kısma yapmıyorum. Ancak böyle giderse çok kilo alacak. Deneyimi olan arkadaşlara sormak istiyorum kısırlaştırma sonrası bu durum normal mi, kedilerinizde iştah artışı olmuş muydu? Veya RC mama mı böyle bit iştah artışı yapıyor?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

6 CEVAP

ssedef28
ssedef28

1198

bizim de 1 ay önce kısırlaştırma oldu 3-4 çay bardağı değil de yediğinin iki katı yemek istiyor diyebilirim hatta dün öğünle beslemeye geçmiştim keşke geçmeseydim evde stokladığım bütün mamaları patlatmış hepsi hava almış :D ben de şu an kısmamaya çalışıyorum ama kilo artışı olursa ne kadar yemesi gerekirse o kadar vericem fazlası zararlı sonuçta

snm_yldz
snm_yldz

241

Merhabalar, benim kedim normal kiloda ama çok iştahsız bir kediydi. Mamasını hemen bitirmez, yediğimiz hiçbir şeye sulanmazdı. Erkek bir sarman kendisi :) Kısıtlaştırdıktan iki ay sonra inanılmaz iştahı açıldı. Ben gramla ve öğünle beslememe rağmen iki ayda yarım kilo aldı. Ölçülere çok dikkat etmiyodum arada acıkırsa yine veriyodum. Çünkü 7 aylıkken kısırlaştırdım daha bebek yesin dedim. Haftada bir paket üç güne bölerek çeşitli yaş mamalar verdim. Şuan 4 kilo 300 gram ve veterinerimiz daha fazla kilo almaması gerektiğini söyledi. Gerçekten bu hızla kilo alırsa ipin ucu kaçar. Royal canin yavru kedi kısır mama kullanıyoruz biz de. Bizimki de çok seviyor mamasını ve tabi ki daha çok istiyor. Ama ben artık fazlasını vermiyorum. Evet biraz insanın vicdanına dokunuyor ama onun iyiliği için en iyisi bu. Uzun ve sağlıklı yıllarca benle olsun istiyorum. O sebeple siz de dayanın. Sabah mamasını ölçüyorum ve sabah, öğle ve gece olarak üçe bölüyorum. Böylelikle üç kere mama yemiş oluyor ve bence daha dengeli. İkiye de bölebilirisiniz. Haftalık yaş mamamızı kısmadım ama :) Acana, n&d, nutfi feline, schesir markalarının yavu kedi yaş mamalarından alıyorum. O kadar da keyfi olsun yavrumun. Bir de ben ameliyat sonrası bağışıklığı hemen toparlansın diye mutamin marka somon yağı kullanmaya başladım. Bu iştah açıklığını biraz da ona bağlıyorum.

gamzegumus1
gamzegumus1

729

İnsan üzülüyor aç durmasına bir yanda da tabi. Fakat ben bir yandan kuru mamaların daha çabuk acıktırdığını da gözlemledim ne kadar doğru bilmiyorum. Yaş mama karışık yerken bu kadar acıkmıyordu.

ssedef28
ssedef28

1198

hiç yaş mama yemedi kedim sevmiyor bi fikrim yok ama 3-4 çay bardağı 150-200 gram vardır yaklaşık çok fazla bence 100 gr bile fazla hem alışırsa artık hep o kadar yemek isteyebilir bence azaltın bi anda 50 gram değil de 50-100 arası vererek deneyebilirsiniz ilerde sağlık problemi yaşayabilir

gamzegumus1
gamzegumus1

729

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim kedim de kısırlaştırmadan önce iştahsız bir şekilde yerdi ancak sanki evrim geçirdi :) Haklısınız artık dikkat etmem gerekiyor. Kedinize sevgiler

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Hayret bu kısırlaştırma sorusu kaldırılmamış

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 153 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR