Kedim Yatağıma Çişini Yaptı

Echo
Echo

298 Puan

Merhabalar yaklaşık 20 gün önce 1 yaşında kısır erkek british shorthair cinsi kedi sahiplendim. Kedim daha önceleri tam kumuna çişini yapıyordu sonraları ne olduysa aralıklarla kedi kumunun tam önüne yapmaya başladı yapıyordu temizliyordum (kumu temiz). Dün 1 günlüğüne evde bırakmıştık misafirliğe gittik. Geldik hicbir sıkıntı yoktu ancak gece 2 gibi yatağıma çiş yapmış, yatarken gördüm. Geldiğimde yoktu yeni yapmış. Sebebini çözemedim neden yapmış olabilir? Bu bir alışkanlığa dönüşmesinden korkuyorum.

8 CEVAP

berkdoan
berkdoan

1078

1 yaşında bir kedi sahiplenmeniz büyük cesaret alışamam gibi problemleri cokca yasayabilirsiniz bu çiş olayı da bunlardan biridir belki?

Roza23
Roza23

19328

Alışma icin de olabilir bi rahatsızlığı da olabilir. Hekime kontrol ettirebilirsiniz. Yalniz kaldığı icin de yapmis olabilir dikkat çekmek icin de. Neden cok bu gibi şeylerde :)

serot10in
serot10in

912

Kısır olması kızgınlık nedeniyle yapması ihtimalini ortadan kaldırıyor. Benim erkek Van kedimde aynı davranışı sergiliyordu, şu an onun istediği bir kum kullanıyorum ve evde bulunduğum her an temizlemeye gayret ediyorum, ayrıca idrar yollarında sorun olabilir diye gimcatin idrar yolu sağlığı için olan macununu aldım biraz daha fazla ilgi gösteriyorum 2 günde 1 yaşadığım bu yatağa çiş yapma durumunu yaklaşık 15 gündür yaşamıyoruz. Ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu çok iyi biliyorum umarım kısa sürede çözüme ulaşırsınız

felishuman
felishuman

10828

Ben yetişkin kedilerin daha çabuk alıştığını duymuştum. Çişini yapması size tepkisini gösteriyor olabilir mi? Yalnız bıraktığınız için:)

aysegunerr
aysegunerr

114944

[Burada ] güzel açıklamışlar okuyabilirsiniz.(https://patiliyo.com/kedilerin-kum-kabi-disina-cis-yapmasinin-8-nedeni/)

Birşeyleri protesto ediyor olabilir. Önceki evinde de yapıyor muydu acaba?

Echo
Echo

298

Önceki evinde yaptığını sanmıyorum şimdiye kadar hiç yapmamıştı. Sadece dün gece ilk defa yaptı. Arada sırada kum kabının tam önüne çişini yapar ama neden yatağıma çişini yaptı bilmiyorum.

Melodii
Melodii

1846

Hastalanmış olabilir. Veterinize götürebilirsiniz. Bir hastalığı çıkmazsa stresten olabilir. Kumu, kum kabının bulunduğu yeri sevmiyor olabilir. Kum kabı küçük veya kapalıysa yapmayabilir, çiş kokusu rahatsız edebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 809 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR