Kedim Isırıyor

aslitopucar
aslitopucar

2268 Puan

Kedim sürekli ısırıyor nasıl vazgeçilebilirim

4 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

@terranova, Burada hiçbir zaman kedim ısırıyor ne yapabilirim diye soru soranlara "duyar kasılmadı" . Sanırım sizin düzgün okumanız yok, zira olsaydı o kadar konuşmadan sonra bir de burada gelip aynı şeyi söylemezdiniz. Bizim sözümüz o soruda çok ısırıyor, böyle giderse "kapının önü görünüyor" ifadesineydi. Bunu anlamayan ya da anlamak istemeyen birisi olduğunuz çok belli, neden size laf anlatmaya çalışıyoruz onu da bilmiyorum gerçi.

Gul36
Gul36

113368

@aslitopucar , Kediniz kaç aylık ya da kaç yaşında? Benimki 8 buçuk aylık ve maalesef ki hâlâ ısırıyor. 3 aylıktı bize geldiğinde, doğal olarak her şeyi oyuncak zannediyordu. Ben ne kadar yapmayın desem de evdekiler elleriyle oyun oynatmaya bayılıyorlardı, ne yazık ki alışkanlık olarak kaldı şimdi. En sevdiği ve sıkılmadan oynadığı oyuncak eller. :D Ama yüksek sesle hayır demekten biraz anlamaya başladı. Birkaç kez hayır diyorum, bazen elimi saklamadığım sürece inatla devam etse de bazen de kafasını eğip oynamayı bırakıyor.


Bu sebeple size önerim, eğer yapabilirseniz ısırmaya yöneldiğinde hemen dikkatini başka şeye çekmeniz. Ağzının önüne bir oyuncak koyun mesela, ya da başka bir oyuna geçin. Devam ederse yüksek sesle hayır diyerek gözlerine bakın ve elinizi saklayın. Bıraktığında aferin deyip sevin. Bunun karşısında tekrar saldırmaya çalışabilir, böyle bir durumda hemen onunla ilgilenmeyi bırakın ve bir süre ilgilenmeyin. Bu davranışı bir süre sonra unutacağını umuyorum.

aslitopucar
aslitopucar

2268

Kedim 2 aylık dediklerinizi deneyeceğim Teşekkürler :)

Terranova
Terranova

2391

Birazdan duyarcılar gelir. Suçlamalara hazırlıklı olun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 600 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR