Kendine Hastalık Bulaşmış Olabilir Mi?

mehmetkrn
mehmetkrn

169 Puan

Herkese merhaba,


Bugün eve girerken kedim kapının açılmasını fırsat bilip merdiven boşluğuna kaçıp apartmanın çıkış kapısına kadar gitti. Kapı hava alması için aralıydı 5-10 cm kadar, dışarıya kaçamadı ama kapı boşluğundan dışarıya bakarken evimizin önünde beslediğim kedilerimizden birisi merak edip ona 20-25 cm kadar yaklaştı kapı boşluğundan. (Daha sonra ikisi de korkup birbirlerine tısladılar, arada kendi kedimden dayağımı da yedim 😂)


Merak ettiğim ve telaşlandığım konu şu: Dışarıdaki arkadaşta gizli bir hastalık varsa o kadar mesafeden bizim kediye geçme ihtimali var mı? Hava yoluya vesaire.


Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için.


İyi akşamlar diliyorum.

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

136608

Karma aşıları tamsa korkmayın, değilse de yaptırın yoksa kedinizi kaybetme riskiniz hep olur.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Evet kedilerde de hava yoluyla bulaşan hastalıklar var.
Hatta nezle gibi hastalıkları elbette karma aşı da bütünüyle önlemiyor.Sonuçta bulaşıyor.
Ama karma aşılarının tam olması,bulaşabilecek hayati ve daha ciddi hastalıklara karşı koruma sağlar.
O kadarlık bir yakınlaşmadan bir şey olacağını zannetmiyorum,aşıları da tamsa bence içiniz rahat olsun.

mehmetkrn
mehmetkrn

169

Başlık otomatik düzeltmiş, "Kedime" olacaktı 😀

ssedef28
ssedef28

10663

benim kedim de pencereye gelen kedilerle evi havalandırdığım sırada aradaki telden bazen tıslaşıyor fark ettiğimde uzaklaştırıyorum kedimi :D pencere kapalıyken de bakışıyorlar birbirleriyle umarım o kadar kolay bulaşmıyordur hastalıklar

aslihan_e
aslihan_e

136608

Ayrıca hastalık olduğunda kediler birbirlerine çok yaklaşmasa da hava yoluyla geçiyor. Bizimkiler balkondayken, bahçeye gelip hapşuran kedi sonrası tüm kedilerim nezle olmuştu, neyse ki nezleydi yani.

naz96
naz96

965

Eğer hastalık varsa bulaşır ancak aşılarını yaptırdıysanız sorun olmaz. Bu bana da ders oldu bir daha sahiplenirken her şeyden önce karma aşı yaptırıcam. Bahçede besliyorum ben ama dışarıdan her gün kedi geliyor kavga ediyorlar. Biri gençlik hastası oldu biri mantar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap