Herkese merhaba,
Bugün eve girerken kedim kapının açılmasını fırsat bilip merdiven boşluğuna kaçıp apartmanın çıkış kapısına kadar gitti. Kapı hava alması için aralıydı 5-10 cm kadar, dışarıya kaçamadı ama kapı boşluğundan dışarıya bakarken evimizin önünde beslediğim kedilerimizden birisi merak edip ona 20-25 cm kadar yaklaştı kapı boşluğundan. (Daha sonra ikisi de korkup birbirlerine tısladılar, arada kendi kedimden dayağımı da yedim 😂)
Merak ettiğim ve telaşlandığım konu şu: Dışarıdaki arkadaşta gizli bir hastalık varsa o kadar mesafeden bizim kediye geçme ihtimali var mı? Hava yoluya vesaire.
Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için.
İyi akşamlar diliyorum.
Karma aşıları tamsa korkmayın, değilse de yaptırın yoksa kedinizi kaybetme riskiniz hep olur.
Evet kedilerde de hava yoluyla bulaşan hastalıklar var.
Hatta nezle gibi hastalıkları elbette karma aşı da bütünüyle önlemiyor.Sonuçta bulaşıyor.
Ama karma aşılarının tam olması,bulaşabilecek hayati ve daha ciddi hastalıklara karşı koruma sağlar.
O kadarlık bir yakınlaşmadan bir şey olacağını zannetmiyorum,aşıları da tamsa bence içiniz rahat olsun.
Başlık otomatik düzeltmiş, "Kedime" olacaktı 😀
benim kedim de pencereye gelen kedilerle evi havalandırdığım sırada aradaki telden bazen tıslaşıyor fark ettiğimde uzaklaştırıyorum kedimi :D pencere kapalıyken de bakışıyorlar birbirleriyle umarım o kadar kolay bulaşmıyordur hastalıklar
Ayrıca hastalık olduğunda kediler birbirlerine çok yaklaşmasa da hava yoluyla geçiyor. Bizimkiler balkondayken, bahçeye gelip hapşuran kedi sonrası tüm kedilerim nezle olmuştu, neyse ki nezleydi yani.
Eğer hastalık varsa bulaşır ancak aşılarını yaptırdıysanız sorun olmaz. Bu bana da ders oldu bir daha sahiplenirken her şeyden önce karma aşı yaptırıcam. Bahçede besliyorum ben ama dışarıdan her gün kedi geliyor kavga ediyorlar. Biri gençlik hastası oldu biri mantar.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor