Kedimin Kırık Kuyruğu

derendmry
derendmry

959 Puan

merhaba kedimin geçirdiği bir sakatlanma sonucu (bir önceki soruda detaylı anlattım)kuyruğu iki yerinden kırılmıştı.patisinde de kırık vardı ameliyata alında 1 hafta orda kaldı tüm tedavisi yapıldı ancak kuyruk için birşey yapamayız hissediyor bir süre acır ama kuyrul kendini kas dokusu oluşturarak yeniliyor denildi.Şimdi eve geldik fakat bence kedim kuyruğunun ucunu hissetmiyor.normal kuyruk dibi sıyırıp bakınca beyaz fakat uçtan 3 4 cmlik bir kısım mor ve soğuk .sıkıştırınca tepki vermiyor ama diğer kısımlara dokununca bile hissetip ses çıkartıyor.ucunun kangren olmasından şüphe ediyorum.1 hafta sonra tekrar kontrol için röntgen çekilmeye götüreceğiz patisi için.kuyruk için 1 hafta beklemeli miyiz yoksa yarın gitmeli miyiz kangren ise ilerler mi merak ediyorum.daha önce kedisinin kuyruğu kırılan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim

13 CEVAP

derendmry
derendmry

959

teşekkür ederim tekrar veteriner ile iletişime geçtim dün çıkmıştı zaten 5 gün sonra kontolde tekrsr bakarız ama ben iğne ile kontol ettim his kaybı yok ampute etmeye gerek yok dedi 5 gün sonra bakazağız artık ama benim de pek içime sinmedi sabah başka bir veterinere de kontrol etmeye götüreceğim.

derendmry
derendmry

959

Nyt

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Benim kedilerden birinde kuyruk ucu kırık. Sokaktan sahiplendiğim için ne yaşadı o dönemde bilmiyorum ama bir sorun görmedim. Estetik olarakta güzel duruyor. Belkide kırık değil bilmiyorum ama tavsiyem kuyruk sallama hareketlerini takip edin. O şekilde bir sonuca ulaşabilirsiniz. Morluk dediğiniz kedinin ten rengi de olabilir. Işıkla detaylı bakın.

derendmry
derendmry

959

ışıkla bakınca farkettim zaten kedim sarman kürk dipleri her yerde beyaz ama kuyruk uç kısmı siyaha kaçan koyu bir mor 2 farklı yerde kırık olduğu için zaten sadece kuyruk dibinden kaldırabiliyor geri kalan kısım hateketsiz ama uc kısım hissiz ve kan gitmiyor sanırım kangren ise ilerleme olur mu asıl merak ettiğim konu bu 1 hafta sonraki konrole kadar gitmese birşey olur mu

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Mor ve soğuk demişsin o bölümü şimdi gördüm. O yüzden hemen götürmelisin. Bu süre içinde soğuk su uygulaması yaparak ya da sarı kantaron yağı uygulayıp kan akışını hızlandırmayı deneyebilirsin.

HepsiPati
HepsiPati

5144

Merhaba. 1 hafta arayla 3 doz terenegron yaptırın veterinerde kendinize. Benim kedimin kuyruğu kesilecekti. Bu uygulamadan sonra artık eskisi gibi. Bizde hissetmediğini zannediyorduk. Deneyin kaybedecek birşey yok. Bizimki 2. Haftadan sonra hafifçe oynatmaya başlamıştıDozu veterineriniz kedinin kilosuna göre ayarlayacaktır. Geçmiş olsun.

derendmry
derendmry

959

Çok teşekkür ederim veteriner ilr konuşup yatıracağım

HepsiPati
HepsiPati

5144

Sonucu buraya yazarsanız başkalarına da faydalı olabilir. Geçmiş olsun.

ilaydacakir
ilaydacakir

955

Bir hafta beklerken daha da yayılırsa morluk bir de çok dikkat et bir hafta az bi süre değil çünküü. Kıyamamm çabucak iyileşir ağrısı sızısı hiç olmaz umarım

derendmry
derendmry

959

beklememedik 1 hafta biz de çok korktuk kuyruk kesilsin hiç istemeyiz ilk doz thenekron vuruldu şimdilik bir değişiklik yok eğer değişiklik olursa buraya yazacağım .

HepsiPati
HepsiPati

5144

İlk hafta olmuyor zaten. 2. Dozdan birkaçını sonra oynatmaya başlamıştı bizim ki. Umarım sizde de faydası olur . İyi haberlerinizi bekliyorum. Gerekirse 4. Dozda yaptırabilirsiniz.

HepsiPati
HepsiPati

5144

Geçmiş olsun. Kesilmesine üzüldüm. Umarım bundan sonra sağlıklı uzun ömrü olsun. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

derendmry
derendmry

959

thenekron malesef işe yaramadı 4 doz vurdurduk fakat kuyruk uçtan kurumaya başladı 2 farklı kırık olduğu için içerisinde iltihap varmış ve omurlardan ilerlerse felç kalabilirmiş kuyruğu kesildi maalesef bizde iğne işe yaramadı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 249 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR