Kediyi Sadece Yaş Mama İle Beslemek?

Fistikpasa
Fistikpasa

12294 Puan

Yabancı bir sayfada okumuştum en kötü yaş mama markası en iyi kuru mamasından iyidir diye. Raw food yani çiğ beslemeye geçme imkanımız yoksa sadece yaş mama ile beslemeye geçmek de kediler için kuru mamadan daha sağlıklıymış. Sizce kuru mama olmadan sadece ev yapımı/hazır yaş mamalarla besleme ne kadar doğru? Dişlerinin düzenli fırçalandığı takdirde herhangi bir sağlık sorununa yol açabilir mi fikirlerinizi merak ediyorum.

3 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123879

Dişleri sert şeylerde yemek zorunda yoksa diş sağlığı da bozulur. Sadece fırçalamak yetmez. Kuru mama yerken mamaları kırarak dişlerini kullanıyolar. Bence kaliteli yaş mamaya kaliteli yaş mamalar eşlik etmeli ev yapımı bol sulu yaş mamalarda her gün bie öğün yeseler çok çok faydası olur.

Cennet29
Cennet29

123879

Düzeltiyorum *kaliteli kuru mamalara kaliteli yaş mamalar eşlik etmeli

lwb
lwb

120674

hayır, hiç bir problem olmaz. kedinizi kaliteli yaş mamalarla besleyebilirsiniz.


diş sağlığı eğer kedinizi çiğ besleyip tavuk boynu gibi çiğ kemikler vermiyorsanız fırçalamayla korunucak birşey. düzenli fırçalarsanız hiçbirşey olmaz. zaten çoğunlukla diş sağlığını bozan şeyler de kedinizin yediği kalitesiz besinler (kuru mamalar ve kalitesiz şeker mısır un içerikli yaş mamalar)


6 yaşındaki kedimin dişleri düzenli fırçalamayla pırıl pırıl. diğer kedim de hayatının bir süresinde çiğ beslenip tavuk boynu tükettiği için diş sağlığı çok iyi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR