Kedimin Dudak Kenarı

muslumemi
muslumemi

302 Puan

merhabalar kedimin bir kac gundur dudak kenarından kızarıklık ve şişme var cok sayfalarda arastırdım mantar gibi de gelmedi sizce bu ne olabilir? Diş etlerinde sorun vardı o dısarıya vurmus olabilir mi?


5 CEVAP

oykuyildiz
oykuyildiz

13943

eozinofilik plak-granülom bunlara bakın bizde de var da ordan biliyorum geçmiş olsun :)

muslumemi
muslumemi

302

Ayy cok tesekurler biraz araştırdım da aynısı benim cocugumdakinin :( siz nasıl bi tedavi yontemi uyguladınız acaba geçti mi size de cok gecmiş olsun:)

ssedef28
ssedef28

10630

bizimkinin bacağında olmuştu antibiyotik ve bacağında olduğu için bir sprey kullanmıştık ama ağız içinde kullanılmaz o yüzden crystalin sprey alıp gün içinde birkaç defa kullanabilirsiniz

oykuyildiz
oykuyildiz

13943

Bu hep tekrarlıyor senede 1-2 . Bazı kedilerde pire ısırığı . Bazıları mama alerjisi bazılarınatres falan . Şuan ben Zyrtec şurup içirip kendim takip ettim geçti . Evi komple Elmalı sirkeli su ile sildim . Alerjenik çamaşır deterjanı ile yıkatıyorum şuan herşeyi hatta . Kumunu değiştirdim bentonit vardı pelet e çevirdim balkona çok çıkıyor orayıda elmalı sirkeli su ile yıkadım . Parazit aşısı olarak brovecto yaptırıyorum cilt destekleyici . Vetexpert skin kullanıyoruz . Tavuğa alerjisi var . Yüksek proteinli mama almıyorum hatta günlerdir deli gibi mama araştırıyorum kafayı yemek üzereyim. Balkona çıktığı için mesela sivrisinek bile yapabilirmiş bunu .

oykuyildiz
oykuyildiz

13943

Şuan bizimki aynı zamanda sistit geçirdi geçen aylarda üriner destekli mama da yiyor . Acana bountifula geçiş yapıyorum yavaş yavaş . Tahıllara da alerjileri olabilir tavuk da olabilir balıklı mamaya da olabilir . Kuzulu mama tavsiye ediyorlar fakat düzgün mama yok bulamadım . İnstagrama vetdermatology yazıp aratabilirsin . Steroid yaptırmamanı tavsiye ederim veterinerlerde hipoalerjenik mama alacaksanda hills daha uygun bu hastalıkta ben hiç kullanmadım hipoalerjenk mama lokal çözüyorum hep .
Arka bacaklarda olanlar varsa da dermovate krem sürüp başına yakalık takıyorum 3-4 saat kalıyor sonra o bölgeyi crsytalin ile temizliyorum zyrtec içiriyorum çocuk doz sonra geçiyor zaten .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 204 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR