Kedinizin Yedigi Kaptan Tiksinir Misiniz ?

Tosbikdumik
Tosbikdumik

3847 Puan

Merhaba iyi akşamlar herkese arkadaslar sorum acil cevaplar benim için gerçekten kıymetli . Kedimin mama kabı kirlendiğinde makinaya atıyorum ve bizim evdeki tabaklardan koyuyorum mama ve suyunu . Bunu duyan arkadaşım tiksindi falan . Halbuki kedinin girmediği bir şey mi var evde ? Bizimki asla maması dışında bir şey yemez ama gelip koklar arada merak edince biz gayet normal karşılar tiksinmeyiz . Dinen de kedinin içtiği sudan bile abdest alınır örneğin . Mesela bu tiksinen tipler gidip bi lokantada yemek yerken o kaşığın daha önce kimin kullandığını sorgulamaz o tabaktan kim yemiş o bardaktan kim içmiş umrunda olmaz . Ama kedi olunca anlamadım bi tiksinme bi hassasiyet . Ha umrumda da değil tiksinen gelmesin de ben mi yanlış düşünüyorum acaba ? Mesela kedime su verdiğim kabı yıkayıp kullansam gelen misafire de kullansam ayıp mı günah mı etik mi değil sağlıksız mı ya da ? Gelen benim evimde kedi olduğunu ve bu yavrumun da benim dünyam olduğunu biliyor zaten ..

13 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128364

Benim ablam da yemek tabağında verdiğimi görünce aman enişten görmesin demişti ama açıkçası umurumda değil. Sanki ağızlarında zehir mi var çocukların. Kendileri çok temiz ya sanki. Böyle şeyleri başkasının yanında konuşmayın çünkü onlar empati kurmayı bilmezler. Benim arkadaşım kedilerim olduğunu bildiği halde bana kedisi olan komşusunun getirdiği yemeği döktüğünü söyledi. Kedisinin tarağını görünce de midem bulandı diyor. Aklınca bana laf sokuyor. Cevap verip seviyesine düşmedim bile. Halbuki yıllar önce kendisine gittiğimde dünden yemek kaldığını söyledi, getirdi, yedik, bir baktım yemeğimin artığını tencereye geri döktü. O an anladım akşamdan kalan arttığı da bana yedirdiklerini. Ben ailemden birinin içtiği bardaktan su bile içmem. Hiç sesimi çıkarmadım. Oysa gelmiş bana titizlik taslıyor güya. Böyle insanları hayatımızda tutmaya devam ediyorsak bize müteşekkir olmalılar. Rahatsız oluyorsa size gelmesin. Benim arkadaşım da bana gelmeye çalışıyor, bizim güzel yemek yaptığımızı biliyor, ben de babam çocukları sevmiyor, seninkileri azarlayabilir kabul edersen gel dedim. Benim kedilerim onun çocuklarından daha terbiyeli, kendisi çocuk anlamaz deyip geçiyor, çocukları gittiği evi yıkıyor. Gelip benim kedilerimi eleştirecek, niye kabul edeyim ki onu. Onun için çocuklarımı götürüp balkona hapis edemem, boş yere ağlatamam. Siz de ne derse desin, ben rahatsız olmuyorum deyin geçin. Sanki kedinin yaladığını mı ona veriyorsunuz. Yıkanmış tabakta ne kalabilir. Meyveleri çamaşır suyu ile yıkayamıyoruz değil mi? Onları toplayan işçiler açık arazide bir yere tuvalet yapınca orada sabunla ellerini mi yıkıyor? O adamların topladığını yerken sorun yok. Düşününce neler var, utanmadan kediyle vurmaya çalışıyorlar insanı.

Coconutbey
Coconutbey

15125

Ben kedilerimden tiksinmiyorum ama onlara kullandığım kabı yiyecek içecek ikramında misafire kullanmıyorum tercih etmiyorum kedisi olmayan bizi anlayamaz o yüzden gerek yok bence :)

milaylaylom
milaylaylom

1084

Ay gerçekten kedi sahibi olmayanlar hiçbir şekilde bizim duygularımızı anlamıyorlar bende çok sinir oluyorum ne derlerse desinler ummmrumda olmaz. Bırak kedimin tabağından yemeyi ben kedimi komple yerim onun her şeyine kurbannımmm🤭🫠🫠🫠 Maalesef dediğim gibi hayvan sahibi olmayanlar bu duyguyu tatmadıkları için fazla önyargılılar onlara dileyebileceğim en iyi şey; bir gün bu mükemmell duyguyu tatmaları 🐾

Sezgek
Sezgek

16504

Valla ben arkadaşım yediği içtiği kaptan bir şey yiyip içmem ama kedimin yediğinden hiç bir sıkıntı yok kurban olsun ayrıca ayyyy ben ondan tiksinirim ay bu hiç hijyenik değil ay o öyle temiz değil diyenlerin hepsinin de evini bok götürüyordur hiç şaşmaz o yüzden sallayın gitsin 😃

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Kedilerimin mama ve su kapları kedilere özel olan çelik kaplardan, dolayısıyla o kapları kendim dahil başka birinin yeme içmesinde kullanmama zaten imkân yok ama kedilerimden biri bazen benim bardağımdan su, ayran, kefir içmek ister, ben de izin veririm. Sonrasında da o bardaktan içmeye tiksinmeden devam edebilirim. Ya da yemekte benim yediğim peynir ya da yoğurttan yalar, sonrasında ben de onu yemeye devam edebilirim. Yemeğe misafir geldiğinde ise misafirin kim olduğuna göre masaya çıkmasına izin vermem. Evime gelen insanı rahat ettirmek zorunda olduğumu düşündüğüm için buna dikkat ederim ama kedilerle sorunu olan insanla ahbaplık etmediğimden evime de kedilerden çok tiksinen biri gelmez zaten. :)


Bol patili günler dilerim.

Minminik
Minminik

13975

annem bu ya arada kızıyor mama kaplarını banyoda yıka diye ama sıvı ödül maması verdiğim tabakları yıkıyoruz bulaşık makinasında, annem yarı tiksiniyor ağzındanda öpmüyor :(

aslihan_e
aslihan_e

128364

Benim annem de kedilerden biraz tiksinir ama bir kez babam onların su kabını banyoda yıkayıp oradan su doldurdu diye söylendi. Kendi tabaklarımızı banyoda yıkamıyorsak kedilerimizin tabaklarının da orada yıkanmasını, oradan doldurulmuş suyu içmelerini kedilerimize uygun görmedi.

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Kedim benim oğlumdur. İnsan oğlundan nasıl tiksinmezse bende aynı şekildeyim. Ayıp veya günah olan tek şey kedi veya diğer canlılara karşı istedikleri gibi konuşan insanlardır. Annemde bana ayy uyy diyor sen kafayı yemişsin diyor bi çocuğun olsunda görürüm seni diyor. Kaynanam zaten bana ve kedime pis gözüyle bakıyor. Ama umrumda değiller kendilerine baksalar kim pis kim temiz anlarlar. Kedimin bakımının binde biri onlarda yok : )

Tosbikdumik
Tosbikdumik

3847

Ay derin bir OHHH çektim .. teşekkür ederim hepinize tek tek . O kadar haklisiniz ki bu arkadaşım (eski arkadaşım ) temiz titiz de değildi . Temizliğe vakit bulamaz ama benim kedime laf eder. Benim yavrum her dakika kendini yalar çoğundan daha temiz oysa :)) Ki dediğim gibi yıllardır arkadaşız ve kedimin her yere girip çıktığını da görür gizlim saklım yok çocuğumdan yana . Daha geçen gün bu olaydan önce bize geldiklerinde kedimi mutfakta tezgahın üstünde görüp bana seslenmişti mesela . Ben de alışmış olmanız lazm burası onun da evi demiştim ve tezgahın üstündekilerden yemeye devam etmişti . Bu tiksinmesi o yüzden bana saçma geliyor . Ayrıca benim çocuğum dışarıyla temasta bulunmaz yani maması dışında hiçbir şey yemez ev yemekleri dahil . O kadar gergin bi ortam oluşmuştu ki ben kedimin mama kabını normalde de kullanıyorum dediğimde , inanın empati beklemedim . Sadece anlayış beklemiştim . Sonucta kabul etmiyorsan gelmezsin kimseyi zorla davet etmiyoruz . Sonrasında kendimi çok sorguladım ama dediğim gibi dışarıdan evimizi hiç tanımayan bir insanın bunu yadirgamasi beni şaşırtmazdı fakat 4 yıl arkadaşlık kurup yediğin içtiğin insanın kedimin olduğunu ve onun yaşam alanına ve hatta her adıma şahit olup böyle eleştirmesi beni çok sinirlendirdi . Su içtiği mama yediği tabak makinada kaynar suyla yıkanıyor sonuçta direk alıp önlerine koymuyorum . Gittikleri cafe de ne olduğu belli olmayan insanların yedikleri içtikleri tastan tabaktan bardağa kullanırlarken sorgulamak gelmiyor akıllarına . Tekrar teşekkür ederim yalnız olmadığimi gördüğümde içime soğuk sular serpildi .

milaylaylom
milaylaylom

1084

Fakat tabi aşkımı haykırmaktan söylemeyi unutmuşum, siz yiyip için ama misafirinize başka tabağa koymalısınız bence. Yani ben öyle yapıyorum. Gerçi yıkanıyor zaten de ben tercih etmiyorum karar sizin elbette

Cennet29
Cennet29

123890

Benim kedim sokağada çıktığı için bazen kuş fare vs yakalar. Haliyle bu tarz durumlara engel olamadığım için onun kablarını özel olarak sirkeyle başka biyerde yıkarım. Kendi kablarımıza sürmem. Ailem bu konularda daha hassas kedimizin mutfağa girmesi de yasak. Onlarada saygı duyuyorum ortak hareket etmeye çalışıyorum. Evime kedi sevmeyen kişiler geldiğinde kediye laf ederse ağzının payını alır oturur. Salak salak sözler işitemem hiç birimiz çocuk değiliz. Kedimin en kirli hali bile hepsinden temizdir eminim ki. 3 yıldır kedim var ve kediden tiksinip evime gelmeyen toksik akrabalar için KEDİME MİNNETTARIM. Erkek arkadaşım kendi evinde tüm kablarını kediyle ortak kullanır bende ona gittiğimde rahatsız olmam onun kedisi tezgahlarda geziyo hiç kısıtlamıyoruz rahatsız olmuyoruz . Evlendiğimizde de kedilerimiz özgür olacak. Ama insanların hassas noktalarınında üzerine gitmem özellikle korkan kişileri kedim uyurken ağırlamaya özen gösteririm hem gelen hem kedim rahat etsin diye kedimi boş odada yatağına koyarım uyumaya devam eder ama odaya fln kapatmam istediği zmn çıkabilir. Kedime laf eden arkdaşlarım yok hatta kediden korkan arkadaşımı davet etmiştim kediden korkup paniklediği için benden özür dilemişti hani tiksinmedim korktum diye açıklama yapmıştı. Kendini bişey sanan kötü kalpli insanlarla samimi olmam, eve davet ettiysem de seviyorumdur konforunu düşünürüm ve iyi ağırlarım. Davetsiz çat kapı gelen olurda bide üstüne bana laf ederse evime ilk ve son gelişi olur.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Ben bunun tam tersini düşünüyorum ve uyguluyorum. Mesela su içtiğim bardakla yemek yediğim tabakla asla kedilerime birşey vermem. Sigara kokusu siner. Dişimde enfeksiyon varsa onlara geçer diye asla ortak kullanım yapmıyorum. Aynı şekilde de onlardan bana geçebilir. Bunları söylerken öpüyoruz kokluyoruz tabi o ayrı. "Ben hasta olursam onlara kimse bakamaz. O yüzden önce ben sağlıklı kalmalıyım" İşte bu şekilde düşününce doğruya yaklaşıyorsunuz. Ayrıca kedilere porselen tabakla veriyorsanız hep aynı tabağı yıkayarak kullanabilirsiniz bu şekilde sorun olmaz. Şu tiksinenlere gelince asıl onları eğitmek lazım. Lokanta konusuna ekleme yapayım; Sofraya otururken ellerini bile yıkamazlar. Dışarda çok gezerler.. eve virüs getirenlerde yine bunlar. Ben onların burçlarını dahi biliyorum ve onları imkânlar dahilinde eve bile almıyorum.

Mslna01
Mslna01

9556

Kedimin kabı ayrı misafir tabakları ayrı tabi ki amantabi ki beni ben tiksinmem 💕

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 244 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80516 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR