Ne Kadar Sürede Mama Değiştiriyorsunuz ?

Rosier4
Rosier4

11666 Puan

8-9 aydır proplan somonlu mama kullanıyoruz severek yiyordu son zamanlarda az az yediğini farkettim her zaman biten mama bir gün sonraya kalıyor sıkılmış olabilir mi mamasını değiştirmeli miyim tüyleri vs çok yumuşak o yönden bir sıkıntımız yok aynı mamayı ne kadar süre kullanmalı kediler değiştirmeli
miyiz kısır kedi için ne önerirsiniz?

5 CEVAP

MonikaveTori
MonikaveTori

4455

Bizde proplan somonlu kısır kullanıyorduk ancak kedilerimden birisinde çok tüy dökümü yaptığı için değiştirdik. Şimdi kısır nd kuzu etli az tahıllı olandan kullanıyoruz üçüde severek yiyorlar. Nd serisinden deneyebilirsiniz. Hangi aromayu seviyorsa ondan alıp denetebilirsiniz. Mamayı ne kadar sürede değiştirmek gerek bilemiyorum. İyi geliyorsa uzun yıllar kullanılabilir bence. Sıkıldığı zaman belki değişklik yapılabilir

Rosier4
Rosier4

11666

Nd bir süre kullandık bizde tüy dökümü yaptı mevsimsel döneme mi denk geldil onu bilmiyorum proplanda da tüy döküyor ama nd göre çok daha az tüy dökme sorununu çözemedik maalesef alıştık artık:)

bence proplanı seviyorsa diğer bir çeşidi olan hindilisini de sever. ayrıca purine one'ı da deneyebilirsiniz, kısırlaştırılmış seçenekleri var. benim kedim de uzun bir süre proplan yiyip sıkılınca ona geçiş yaptık ve bir sıkıntısı olmadı. tabi bu benim kendi tavsiyem.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Ben 10kg şeklinde alıyorum mamaları her 10kg paket bittiğinde ya marka yada aroma değişimi yapıyorum. Yetişkinliğinin ilk yılında Royal canin ve Exclusion kullandım. Yavruluğundada farklı markalar denedim. 1.5 yıldır da N&D kullanıyoruz. Somonlusunu kullandım bu süre zarfında severek yediği ve tüylerine iyi geldiği için son paketi bitmek üzereydi Tropikal serisinden kuzulusunu aldım bu sefer. Kuzulu mama dün elime ulaştı biraz verdim yiyecek mi diye bakayım dedim üstüme çıkıyordu neredeyse belli ki somonlu mamadan biraz bıkmış. 😅 Sizinkide bıkmış olabilir aynı markadan devam etmek istiyorsanız aroma değişimi yapabilirsiniz.

Cennet29
Cennet29

123879

Yılda 2 defa değişilebilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 194 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR